E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] Verzoek inzake briefing door het CPB over doorrekening Regeerakkoord

De vergadering is geweest

10 januari 2022
12:00 uur
Commissie: Financiën
Uitkomst E-mailprocedure:

Aan de leden van de vaste Kamercommissie voor Financiën

 
Geachte leden,
 
In de e-mailprocedure hebben de volgende fracties ingestemd met het voorstel van de leden Maatoug (GroenLinks) en Stoffer (SGP): VVD, D66, PVV, CDA, PvdA, SP, PvdD, DENK, Fractie-Den Haan, BBB, BIJ1. Overigens hebben ook de leden Omtzigt (Lid Omtzigt) en Ephraim (Groep Van Haga), thans niet als lid vertegenwoordigd in de commissie Financiën, hun steun uitgesproken voor het voorstel. De overige fracties hebben niet gereageerd. Het voorstel is aangenomen.
 
De staf zal in overleg treden met het Centraal Planbureau over de planning van technische briefing. U wordt hierover op korte termijn nader geïnformeerd.
 
Met vriendelijke groet,
Martijn Schukkink
Griffier commissie voor de Rijksuitgaven/adjunct-griffier commissie Financiën
Griffie commissies Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaa


Aan de leden van de vaste Kamercommissie voor Financiën
 
Geachte leden,
 
De leden Maatoug (GroenLinks) en Stoffer (SGP) stellen voor om het Centraal Planbureau (CPB) te verzoeken een openbare technische briefing te verzorgen over de op dinsdag 11 januari te verschijnen doorrekening van het Regeerakkoord, zo mogelijk voorafgaand aan een eventuele persconferentie (zie onderstaand verzoek). Navraag bij het CPB leert dat er diezelfde middag een achtergrondbriefing voor journalisten plaatsvindt; er is geen persconferentie door het CPB voorzien.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk maandag 10 januari om 12.00 uur te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.
 
Toelichting
 
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid, van het Reglement van Orde, luidende:
 
2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Met vriendelijke groet,
Martijn Schukkink
Griffier commissie voor de Rijksuitgaven/adjunct-griffier commissie Financiën

 
Van: Kavelaars, M.
Verzonden: vrijdag 7 januari 2022 14:05
Aan: Commissie Financiën
CC: Maatoug, S. (Senna); Stoffer, C.
Onderwerp: Verzoek emailprocedure
Urgentie: Hoog
 
Beste griffie,
 
Graag zou ik namens Chris Stoffer en Senna Maatoug willen verzoeken tot het starten van een emailprocedure over ons gezamenlijke voorstel om het CPB uit te nodigen om een technische briefing te verzorgen over de doorrekening van het regeerakkoord, nadat deze is gepubliceerd. Het heeft onze voorkeur deze briefing te houden voorafgaand aan het moment dat het aanstaande kabinet deze doorrekening eventueel in een persconferentie presenteert.
 
Veel dank alvast.