E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] Omzetten commissiedebat Landbouw- en Visserijraad op 12 januari in een schriftelijk overleg.

De vergadering is geweest

7 januari 2022
11:00 uur
 
Van: Commissie LNV
Verzonden: vrijdag 7 januari 2022 11:11
Aan: GC-Commissie-LNV
CC: GC-Commissie-EU
Onderwerp: [RESULTAAT E-MAILPROCEDURE] Voorstel om het commissiedebat Landbouw- en Visserijraad op 12 januari om te zetten in een schriftelijk overleg
 
Geachte leden en plv. leden van de vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,
 
In reactie op onderstaande e-mailprocedure hebben de volgende fracties instemmend gereageerd:
  • VVD
  • PVV
  • CDA
  • SP
  • PvdA
  • GroenLinks
  • ChristenUnie
  • SGP
  • BBB
 
Overigens heeft ook het lid van Haga instemmend gereageerd. Deze instemming telt echter op grond van art. 36 lid 1 RvO niet mee voor het resultaat.
 
De overige fracties hebben niet gereageerd. Dat betekent dat het voorstel is aangenomen* en dat het commissiedebat zal worden omgezet in een schriftelijk overleg met als uiterste inbrengdatum maandag 10 januari om 16.00. Indien u naar aanleiding van dit schriftelijk overleg een tweeminutendebat inclusief stemmingen wenst te voeren voorafgaand aan de Landbouw- en Visserijraad op 17 januari, dan kan dit debat inclusief stemmingen uiterlijk plaatsvinden op donderdag 13 januari.
 
 
Met vriendelijke groet,
Liselotte Nouse
Adjunct-griffier vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit


----- 
Van: Commissie LNV
Verzonden: donderdag 6 januari 2022 12:53
Aan: GC-Commissie-LNV
CC: GC-Commissie-EU
Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] Voorstel om het commissiedebat Landbouw- en Visserijraad op 12 januari om te zetten in een schriftelijk overleg - reactie uiterlijk vrijdag 7 januari om 11.00 uur
 
Geachte leden en plv. leden van de vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,
 
Op woensdag 12 januari 2022 (10.00 tot 13.00 uur) is een commissiedebat Landbouw- Visserijraad gepland, ter voorbereiding op de Landbouw- en Visserijraad op 17 en 18 januari.
 
Namens uw voorzitter leg ik u het voorstel ter instemming voor om te besluiten dit commissiedebat om te zetten in een schriftelijk overleg.
 
Dit voorstel komt voort uit het feit dat uit het vergaderschema dat de Voorzitter van de Kamer gisteren heeft verspreid, blijkt dat het eerste plenaire debat met het aanstaande maandag te beëdigen nieuwe kabinet plaatsvindt op 18 en 19 januari 2022. Het op 12 januari voorziene commissiedebat met de nieuwe minister zou dus plaatsvinden voordat de Kamer heeft gedebatteerd over de regeringsverklaring van het nieuwe kabinet.
 
Daarnaast heeft de Voorzitter gisteren in haar brief aan de Kamer inzake coronamaatregelen die tot en met 14 januari gelden de commissies verzocht om commissiedebatten alleen te plannen indien deze gelet op actualiteit en urgentie strikt noodzakelijk zijn.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk vrijdag, 7 januari 2022, om 11.00 uur, te laten weten of u instemt met het voorstel om het commissiedebat Landbouw- en Visserijraad van 12 januari om te zetten in een schriftelijk overleg (graag door middel van een ‘Allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst. *
 
Indien voor dit voorstel voldoende steun bestaat, zal de inbrengtermijn voor het schriftelijk overleg worden vastgesteld op maandag 10 januari 2022 om 16.00 uur.
 
Met vriendelijke groet,
Liselotte Nouse
Adjunct-griffier vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit