E-mailprocedure : Verzoek van het lid Ellemeet (GroenLinks) om een reactie op artikel Follow the Money en over de wijziging van de Wdkb

De vergadering is geweest

16 december 2021
12:00 uur
Onderstaand treft u een verzoek aan van het lid Ellemeet (GroenLinks) om een reactie van de minister van VWS te ontvangen op het artikel van Follow the Money over spermadonoren met honderden kinderen en daarbij tevens te verzoeken een indicatie te geven wanneer de toegezegde nota van wijziging bij het wetsvoorstel Wijziging van de Wet donorgegevens kunstmatige bevruchting in verband met de tweede evaluatie van de wet, het actieplan ter ondersteuning van donorkinderen en de omvorming van de Stichting donorgegevens kunstmatige bevruchting tot publiekrechtelijk zelfstandig bestuursorgaan (Kamerstuk 35 870).
 
U wordt verzocht uiterlijk donderdag 16 december 2021 om 12.00 uur aan te geven of u het verzoek steunt. *  Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst.
 
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid:
“2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.” Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund
 
Met vriendelijke groet,
Henriette Krijger
Adjunct-griffier vaste commissie voor VWS
Tweede Kamer der Staten-Generaal

 

Verzonden: maandag 13 december 2021 14:10
Aan: Commissie VWS 
CC: Ellemeet, C. van 
Onderwerp: agenda PV
 
Geachte griffiers,
 
Namens Corinne Ellemeet wil ik graag een agendapunt toevoegen voor de regeling van de PV. Zij zou graag een reactie willen van de minister op het volgende artikel van follow the money over spermadonoren met honderden kinderen (https://www.ftm.nl/artikelen/de-zaadindustrie-gulle-gevers?share=zTaEqh4aRR6q%2BV9AWiYLI26zLvSiccZw4qmozMu7OcIlPFUKJP7dAs7EaCDJXTs%3D). Wij horen graag de reactie van de minister op de geschetste problematiek en welke oplossingen hij voor zich ziet. Daarnaast horen we ook graag wanneer we nota van wijziging mbt de Wdkb zullen ontvangen.
 
Met vriendelijke groet,
 
Daniel de Rijke
Beleidsmedewerker zorg en sport

GROENLINKS Tweede Kamerfractie

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Ellemeet (GroenLinks) om een reactie op artikel Follow the Money en over de wijziging van de Wdkb

    Te behandelen:

    Loading data