E-mailprocedure : Verzoek van het lid Maeijer om een brief van de staatssecretaris inzake vergoeding Kaftrio

De vergadering is geweest

29 november 2021
11:00 uur
Onderstaand treft u aan verzoek van het lid Maeijer (PVV) om de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief te vragen over de vergoeding van Kaftrio, te ontvangen uiterlijk donderdag 2 december.
Gaarne verneem ik uiterlijk maandag 29 november a.s. om 11.00 uur of u het verzoek steunt. Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst.

Met vriendelijke groet,
Esmeijer, M.E.
plaatsvervangend griffier
GC Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal 
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid:
“2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.” Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund
----------
Van: Maeijer, V. 
Verzonden: vrijdag 26 november 2021 15:38
Aan: Commissie VWS 
Onderwerp: E-mailprocedure
 
Beste Griffie,

Op 17 november jl. is er tijdens de RvW plenair een brief gevraagd aan de staatssecretaris van VWS over de vergoeding van Kaftrio. Tot op heden is deze nog niet ontvangen. Ondertussen wachten er al tijden ca 1500 patiënten tussen hoop en vrees op dit geneesmiddel. Ik zou graag via een e-mailprocedure steun willen vragen aan de collega’s voor een brief van de staatssecretaris, te ontvangen uiterlijk 2 december. 

Met vriendelijke groet,

Vicky Maeijer 
Tweede Kamerlid PVV 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Maeijer om een brief van de staatssecretaris inzake vergoeding Kaftrio

    Te behandelen:

    Loading data