E-mailprocedure : Verzoek van het lid Hijink (SP) inzake informatie over maatregelen tegen variant B.1.1.529 van het coronavirus

De vergadering is geweest

26 november 2021
12:00 uur
Onderstaand treft u het verzoek aan van het lid Hijink (SP) om de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport te verzoeken de Kamer per ommegaande te informeren over welke maatregelen worden genomen om te voorkomen dat variant B.1.1.529 van het coronavirus zich weet te verspreiden in Nederland. Het lid Hijink stelt hierbij voor om de minister te verzoeken in te gaan op reisrestricties, monitoring en andere mogelijke maatregelen. Zie onderstaand bericht voor het volledige verzoek.
 
Graag verneem ik uiterlijk morgen, 26 november 2021, om uiterlijk 12:0 uur of u het verzoek steunt*. Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst. 
 
Met vriendelijke groeten,
Julie-Jet Bakker
Adjunct-griffier commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Griffie commissies Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal

 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid:
“2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.” Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.

---
 
 
Beste Griffie,
 
De SP wil graag per ommegaande van de minister van VWS weten welke maatregelen worden genomen  om te voorkomen dat variant B.1.1.529 van het coronavirus zich weet te verspreiden in ons land. Het betreft dan bijvoorbeeld reisrestricties zoals deze ook in het Verenigd Koninkrijk worden gesuggereerd (zie artikel hieronder), de manier waarop gemonitord wordt of en zo ja en  in welke mate deze variant al in ons land voorkomt en welke andere maatregelen worden genomen om verspreiding van deze in potentie gevaarlijke variant tegen te houden.
 
Met vriendelijke groet,
 
Maarten Hijink
Tweede Kamerlid SP
 
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Hijink (SP) inzake informatie over maatregelen tegen variant B.1.1.529 van het coronavirus

    Te behandelen:

    Loading data