E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] - Voorstel van het lid Grinwis (CU) om het commissiedebat Staatsdeelnemingen om te zetten in een schriftelijk overleg

De vergadering is geweest

16 november 2021
14:00 uur
Commissie: Financiën
UITKOMST E-MAILPROCEDURE:

Aan de (plv.) leden van de vaste commissie voor Financiën,

 
Geachte leden,
 
In reactie op de onderstaande e-mailprocedure hebben de volgende fracties hun steun uitgesproken voor het voorstel van de heer Grinwis namens de ChristenUnie voor het omzetten van het commissiedebat Staatsdeelnemingen, gepland voor morgenochtend van 10.00 tot 13.00 uur, in een schriftelijk overleg:
VVD, D66, CDA, SGP en DENK.
 
De volgende fracties hebben uitgesproken het voorstel niet te steunen:
PVV, PvdA, GroenLinks en de Partij voor de Dieren.
 
Van de overige fracties is geen reactie ontvangen.
 
Het voorstel van de heer Grinwis heeft derhalve de steun van een meerderheid van de Kamer gekregen. Het voorstel is aangenomen.
Het commissiedebat Staatsdeelnemingen zal morgen geen doorgang vinden. Het debat wordt omgezet in een schriftelijk overleg.
De termijn voor het leveren van uw inbreng daarvoor wordt bepaald op aanstaande vrijdag, 19 november, om 14.00 uur.
U ontvangt zo spoedig mogelijk de convocatie.
 
 
Met vriendelijke groet,
Sander Weeber
Griffier van de vaste commissie voor Financiën
------------------------------------------------------------

Aan de (plv.) leden van de vaste commissie voor Financiën,
 
Geachte leden,
 
In onderstaand bericht is namens het lid Grinwis (ChristenUnie) het voorstel gedaan om het commissiedebat Staatsdeelnemingen, dat overmorgen, woensdag 17 november, van 10.00 tot 13.00 uur wordt gehouden, om te zetten in een schriftelijk overleg.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk morgen, dinsdag 16 november 2021, om 14.00 uur, te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen (graag door middel van een ‘Allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst. *
 
Indien het voorstel wordt aangenomen, stel ik voor de termijn voor het leveren van inbreng te bepalen op vrijdag 19 november 2021 om 14.00 uur.
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid, van het Reglement van Orde, luidende:
2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.
 
Met vriendelijke groet,
Sander Weeber
Griffier van de vaste commissie voor Financiën

 
Van: 
Verzonden: maandag 15 november 2021 15:39
Aan: Commissie Financiën 
CC: Grinwis, P.A. 
Onderwerp: Omzetten commissiedebat Staatsdeelnemingen in schriftelijk overleg
 
Beste griffie,
 
Namens Pieter Grinwis hierbij het verzoek om het commissiedebat Staatsdeelnemingen van aanstaande woensdag (17 november) om te zetten in een schriftelijk overleg. Zouden jullie dit verzoek aan de commissie willen voorleggen?
 
Hartelijke groet,

Beleidsmedewerker ChristenUnie-fractie