E-mailprocedure : [SPOED E-MAILPROCEDURE] Verzoek van het lid Hijink om het meest recente OMT-advies per ommegaande aan de Kamer te sturen

De vergadering is geweest

12 november 2021
10:00 uur
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Onderstaand treft u het verzoek aan van het lid Hijink (SP) om de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport te verzoeken om het meest recente OMT-advies per ommegaande aan de Kamer te sturen. Zie onderstaand bericht voor het volledige verzoek.
 
Graag verneem ik uiterlijk morgenochtend 12 november 2021 om 10:00 uur of u het verzoek steunt*. Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst.
 
Met vriendelijke groeten,
Julie-Jet Bakker
Adjunct-griffier commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Griffie commissies Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal

 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid:
“2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.” Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Van: Hijink, M.  
Onderwerp: Verzoek mailprocedure: OMT-advies nu openbaar
 
Beste Griffie,
 
Op dit moment wordt door het kabinet gesproken over nieuwe coronamaatregelen. De SP-fractie is van mening dat de huidige wijze waarop (mogelijke) maatregelen (al dan niet strategisch) worden gelekt niet bijdraagt aan een heldere en transparante besluitvorming over het coronabeleid. Om goed te kunnen beoordelen welke keuzes door het kabinet worden gemaakt en hoe deze zich verhouden ten opzichte van het advies van het OMT wil de SP-fractie zo spoedig mogelijk kunnen beschikken over het OMT-advies. Dat recht komt niet alleen de Kamer toe maar ook de bevolking die de persconferentie volgt en de journalistiek die nu niet beschikt over de benodigde informatie om de meeste relevante vragen te kunnen stellen.
 
Daarom bij deze het verzoek om de commissie om steun te vragen om het kabinet te verzoeken het meest recente OMT-advies per ommegaande naar de Kamer te sturen.
 
Met vriendelijke groet,
Maarten Hijink
Tweede Kamerlid SP, woordvoerder zorg

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Hijink om het meest recente OMT-advies per ommegaande aan de Kamer te sturen

    Te behandelen:

    Loading data