E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] - EUZA - Verzoek lid Kamminga tot omzetting CD RAZ cohesiebeleid in SO (svp reactie voor morgen 5 november 11:00)

De vergadering is geweest

5 november 2021
11:00 uur
Commissie: Europese Zaken
Van: Commissie EU
Verzonden: donderdag 4 november 2021 15:04
Aan: GC-Commissie-EU
Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] - EUZA - Verzoek lid Kamminga tot omzetting CD RAZ cohesiebeleid in SO (svp reactie voor morgen 5 november 11:00)
 
Aan de leden van de vaste commissie voor Europese Zaken
 
Geachte leden,
 
Hierbij leg ik u het voorstel voor van het lid Kamminga (VVD) om het commissiedebat over de Raad Algemene Zaken Cohesiebeleid dd 18 november, gepland op woensdag 10 november 10:00-12:00 om te zetten in een schriftelijk overleg. Indien uw commissie instemt met dit voorstel zal de inbrengdatum voor het schriftelijk overleg woensdag 10 november 14:00 worden.
 
Graag verneem ik uiterlijk morgen vrijdag 5 november 11.00 uur of u, namens uw fractie, instemt met dit voorstel, via een reply all op dit bericht. *
 
Nb. De technische briefing over Cohesiebeleid op dinsdag 9 november 16:30-17:30 zal wel doorgang vinden.

Met vriendelijke groet,
Wnd. Griffier Europese Zaken // Griffier Contactgroep Verenigde Staten
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid:
“2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.” Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.


Van: Kamminga, R.J. (Roelien)
Verzonden: donderdag 4 november 2021 14:53
Aan: Buisman, H. <>; Commissie EU <>
Onderwerp: Verzoek om RAZ Cohesiedebat om te zetten naar SO
 
Beste Griffier,
 
Gelet op de volle debatagenda volgende week met de diverse begrotingen en de afwezigheid van een aantal collega’s zou ik willen voorstellen om het commissiedebat Raad Algemene Zaken Cohesiebeleid (dd 18 november 2021) dat gepland staat voor woensdag 10 november, om te zetten in een Schriftelijk Overleg. Zo worden alle fracties in de gelegenheid gesteld om een inbreng te leveren. Zou u dit verzoek kunnen voorleggen aan de collega’s? De technische briefing die gepland staat voor dinsdag 09 november zou ik wel graag door willen laten gaan.
 
 
Met vriendelijke groet,
Roelien Kamminga
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    [E-MAILPROCEDURE] - EUZA - Verzoek lid Kamminga tot omzetting CD RAZ cohesiebeleid in SO (svp reactie voor morgen 5 november 11:00)

    Te behandelen:

    Loading data