E-mailprocedure : Verzoek commissiedebat samenstelling en opdracht onderzoekscommissie evacuaties Afghanistan

De vergadering is geweest

4 november 2021
12:00 uur
Commissie: Defensie
Geachte leden,
 
Hierbij leg ik u het verzoek voor van het lid Piri om zo enigszins mogelijk in de week van 15 november a.s. (en rekening houdend met de op dit moment voorziene tijdsblokken waarin de plenaire begrotingsbehandeling Buitenlandse Zaken zal plaatsvinden) een commissiedebat van drie uur te organiseren met de Minister van Defensie en de Minister van Buitenlandse Zaken over samenstelling en opdracht van de onafhankelijke onderzoekscommissie naar de recente evacuaties in Afghanistan. Aanvullend verzoek is om tijdig voor dat commissiedebat nadere informatie van het kabinet over de samenstelling van de commissie en over de onderzoeksopdracht te ontvangen.
 
Ik verzoek u om uw reactie namens uw fractie op dit voorstel, via reply all, uiterlijk morgen (donderdag 4 november a.s.) om 12.00 uur.

UITKOMST: De fracties van GL, VVD, CDA, D66, PvdD, Bij1, BBB, JA21 en PVV hebben ingestemd met het voorstel van het lid Piri (PvdA) om een commissiedebat samenstelling en opdracht onderzoekscommissie evacuaties Afghanistan te organiseren (tijdsduur 3 uur), zo enigszins mogelijk in de week van 15 november aanstaande. Deze fracties hebben ook ingestemd met het aanvullende voorstel om tijdig voor dat commissiedebat nadere informatie van het kabinet over de samenstelling van de commissie en over de onderzoeksopdracht te mogen ontvangen. Dit betreft een Kamermeerderheid , zodat de voorstellen zijn aangenomen.
 
Er zal worden gezocht naar een geschikt moment in de week van 15 november a.s. waarop het commissiedebat plaats kan vinden. Ook zal het kabinet worden verzocht om de hierboven omschreven nadere informatie tijdig voor het debat te mogen ontvangen.

 
Met vriendelijke groet,
Mr T.N.J. (Tim) de Lange,
Plv. Griffier, commissiegriffier Defensie
GC Internationaal en Ruimtelijk
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek commissiedebat samenstelling en opdracht onderzoekscommissie evacuaties Afghanistan

    Te behandelen:

    Loading data