E-mailprocedure : [SPOED BESLUITVORMING] Verzoek van het lid Omtzigt en enkele leden van uw commissie om de minister van rechtsbescherming uit te nodigen bij het wetgevingsoverleg over het pakket Belastingplan 2022 - per omgaande dan wel 17:00 uur vandaag

De vergadering is geweest

22 oktober 2021
17:00 uur
Commissie: Financiën
PM: eveneens steun namens de ChristenUnie-fractie.
---------

Aan de leden van de vaste Kamercommissie voor Financien

 
Geachte leden,
 
Hiermee stuur ik u –onder dankzegging voor uw snelle reacties- de uitkomst van de e-mailprocedure* naar aanleiding van het verzoek van enkele leden van uw commissie en het lid Omtzigt om de minister voor Rechtsbescherming uit te nodigen bij het blok Toeslagen van de wetgevingsoverleggen van 25 oktober en 1 november aanstaande.
 
De leden van de  VVD-fractie, PVV-fractie, D66-fractie, CDA-fractie, PvdA-fractie, SP-fractie, GroenLinks-fractie, de fractie van de Partij voor de Dieren, de DENK-fractie, de SGP-actie, de Volt-fractie, de BBB-fractie hebben het verzoek gesteund.
 
Dit betekent dat het verzoek is aangenomen. De minister voor Rechtsbescherming zal voor de wetgevingsoverleggen worden uitgenodigd.
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid, van het Reglement van Orde, luidende:
2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.
 
Met vriendelijke groet,
 
Wouter Lips
Adjunct-griffier
 
Griffie vaste Kamercommissie voor Financiën
Griffie Commissies Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA  Den Haag
T +(31) 611328308|+(31) 70-3182084
E w.lips@tweedekamer.nl | I www.tweedekamer.nl


Verzonden: vrijdag 22 oktober 2021 15:54
Aan: GC-Commissie-FIN ; Commissie Financiën
Onderwerp: [SPOED BESLUITVORMING] Verzoek van het lid Omtzigt en enkele leden van uw commissie om de minister van rechtsbescherming uit te nodigen bij het wetgevingsoverleg over het pakket Belastingplan 2022 - per omgaande dan wel 17:00 uur vandaag
Urgentie: Hoog
 
Aan de leden van de vaste Kamercommissie voor Financiën
 
Geachte leden,
 
Hierbij breng ik u met spoed onderstaand verzoek onder de aandacht van enkele van uw leden en het lid Omtzigt.
 
Het verzoek behelst onder meer het uitnodigen van minister Dekker voor het tweede blok van het wetgevingsoverleg voor aanstaande maandag.
 
Bij dezen verzoek ik u of u met het verzoek van de leden van de PvdA-fractie, de SP-fractie,  de GroenLinks-fractie en de fracties van Volt en Denk kan instemmen.
 
In verband met de termijn van dit verzoek, vraag ik u per omgaande dan wel uiterlijk 17:00 uur vandaag een reactie te geven.
 
Met vriendelijke groet,
 
Wouter Lips
Adjunct-griffier