E-mailprocedure : Meerderheidsverzoek om het commissiedebat Natuur van 7 oktober tot nader order uit te stellen

De vergadering is geweest

6 oktober 2021
17:30 uur
 
Van: Commissie LNV
Verzonden: woensdag 6 oktober 2021 17:31
Aan: GC-Commissie-LNV
Onderwerp: [RESULTAAT E-MAILPROCEDURE] Meerderheidsverzoek om het commissiedebat Natuur van 7 oktober tot nader order uit te stellen
 
Geachte leden en plv. leden van de vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,
 
Naar aanleiding van onderstaande e-mailprocedure over het verzoek van het lid Grinwis (ChristenUnie), mede namens de fracties van de VVD, D66 en het CDA, om het commissiedebat Natuur van 7 oktober 2021 tot nader order uit te stellen, zijn aanvullende reacties ontvangen van de volgende fracties:
  • PVV
  • SP
  • PvdA
  • GroenLinks
  • PvdD
  • SGP
  • BBB
De fracties van de PVV en de BBB steunen het verzoek. De fractie van de SGP liet weten het verzoek enkel te steunen indien het commissiedebat zou worden omgezet in een schriftelijk overleg, maar op dit aanvullende voorstel zijn geen reacties ontvangen.
 
Het verzoek werd reeds door een meerderheid gesteund en is dus aangenomen.* De commissie kan besluiten over een nieuwe datum voor het commissiedebat Natuur op reguliere wijze, te weten bij het bespreken van het overzicht met commissiedebatten op de procedurevergadering.
 
Met vriendelijke groet,
Fyke Goorden
Adjunct-griffier vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

----
Van:
Commissie LNV
Verzonden: woensdag 6 oktober 2021 15:41
Aan: GC-Commissie-LNV
Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] Meerderheidsverzoek om het commissiedebat Natuur van 7 oktober tot nader order uit te stellen
 
Geachte leden en plv. leden van de vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,
 
Van het lid Grinwis (ChristenUnie) is, mede namens de fracties van de VVD, D66 en het CDA, het verzoek binnengekomen om het commissiedebat Natuur van donderdag 7 oktober 2021 tot nader order uit te stellen.
 
Het betreft een voorstel dat reeds door een meerderheid wordt gesteund.* Desalniettemin stel ik u hierbij in de gelegenheid om te laten weten of u in kunt stemmen met het voorstel. Gezien de korte termijn waarop dit commissiedebat zal plaatsvinden, verzoek ik u vriendelijk om uiterlijk woensdag 6 oktober 2021 (vandaag) om 17.30 uur in reactie op dit bericht middels een Allen beantwoorden aan te geven of u met het voorstel in kunt stemmen. Uw reactie zal worden opgenomen op de besluitenlijst van deze e-mailprocedure.
 
Met vriendelijke groet,
Fyke Goorden
Adjunct-griffier vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid. Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Meerderheidsverzoek om het commissiedebat Natuur van 7 oktober tot nader order uit te stellen

    Te behandelen:

    Loading data