E-mailprocedure : Verzoek tot aanbieding petitie over het AOW-AOV-hiaat

De vergadering is geweest

16 september 2021
16:00 uur
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid,
 
Hierbij treft u een verzoek aan voor een petitieaanbieding door een aantal fysiotherapeuten, ondersteund door de Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie, op 28 september aanstaande, voorafgaand aan het notaoverleg over de initiatiefnota van de leden Van Kent en Palland over de reparatie van het AOW-AOV-hiaat van 4 oktober 2021. De petitie vraagt aandacht voor het AOW-AOV-hiaat en zal bestaan uit een boekje met ervaringsverhalen.
 
Gezien de eerstvolgende procedurevergadering pas 28 september aanstaande plaatsvindt, wordt dit verzoek per e-mailprocedure aan u voorgelegd.
 
Graag verneem ik uiterlijk donderdag 16 september 16.00 uur of u met dit verzoek kunt instemmen. Spoedig daarna zal ik u informeren of het verzoek wordt gehonoreerd.*
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20 tweede lid, van het Reglement van Orde, luidende:
2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
Met vriendelijke groet,
Emma van den Broek
Adjunct-griffier commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid
 

Bijlage

Deelnemers

  • H.M. Palland (CDA)

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek KNGF tot aanbieding petitie m.b.t. AOW-AOV-hiaat d.d. 28 september 2021