E-mailprocedure : vertrouwelijke technische briefing inzake de evacuatieoperatie in Afghanistan

De vergadering is geweest

13 september 2021
11:00 uur
Commissie: Defensie
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Defensie,
 
De ministers van Buitenlandse Zaken en Defensie doen onderstaand het aanbod om in de aanloop naar het plenaire debat Afghanistan een besloten technische briefing te geven over de evacuatie-operatie in Afghanistan (zie verder onderstaande brief). De technische briefing zou dinsdag 14 september a.s. kunnen plaatsvinden, aanvang naar verwachting 19.00 uur, en maximaal anderhalf uur kunnen duren.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk maandag 13 september a.s. om 11.00 uur te laten weten of u instemt met bovenstaand aanbod van beide ministers. U wordt verzocht te reageren met een “allen beantwoorden” op dit emailbericht. Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst van de emailprocedure.

UITKOMST: De fractie van D66 steunt het onderstaande voorstel van de ministers van Buitenlandse Zaken en Defensie om een besloten technische briefing te geven. De fracties van Volt, PvdD, Denk, PvdA, VVD en GroenLinks steunen het voorstel niet. Van de overige fracties is geen reactie ontvangen. Het voorstel wordt dus door een minderheid gesteund en is daarmee verworpen. Er zal geen besloten technische briefing zoals hieronder bedoeld voorafgaande aan het plenaire debat worden georganiseerd.

 
 
Met vriendelijke groet,
Mr T.N.J. (Tim) de Lange,
Plv. Griffier, commissiegriffier Defensie
GC Internationaal en Ruimtelijk