E-mailprocedure : Verzoek van het lid van Houwelingen om een inhoudelijke reactie van het RIVM op een drietal studies

De vergadering is geweest

30 augustus 2021
12:00 uur
Onderstaand treft u aan een verzoek van het lid Van Houwelingen (FVD) om namens de commissie een drietal  studies door te geleiden naar de minister van VWS met het verzoek het RIVM om een (inhoudelijke) reactie te vragen.
Graag verneem ik uiterlijk maandag 30 augustus om 12.00 uur of u het verzoek steunt*. Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst.
 

*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid:
“2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.” Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
Met vriendelijke groet,
Esmeijer, M.E.
plaatsvervangend griffier
GC Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Beste Griffie (cc. Fleur Agema), 
 
Hierbij een verzoek voor steun om de onderstaande drie studies door te geleiden naar de minister van VWS met het verzoek het RIVM om een (inhoudelijke) reactie te vragen. Dit bericht dat gisterenavond in de Volkskrant is verschenen is hiervoor de directe aanleiding en verontrust ons in hoge mate:
 
? Onderzoek: eerdere infectie beschermt veel beter dan vaccin | De Volkskrant
 
Dit is precies waar wij al een tijdje bevreesd voor zijn. Er zijn inmiddels meer studies die met een vergelijkbare conclusie komen bijvoorbeeld deze studie in Nature Had COVID? You’ll probably make antibodies for a lifetime (nature.com) en deze recente studie Antibody responses following SARS-CoV-2 infection more potent than vaccine-elicited ones (news-medical.net).
 
Als natuurlijke infectie inderdaad betere bescherming biedt heeft dit, lijkt ons, mogelijk (serieuze) gevolgen voor het te voeren vaccinatiebeleid. Vandaar dat dit verzoek wat ons betreft spoedeisend is.
 
Met vriendelijke groeten,
 
Pepijn van Houwelingen
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid van Houwelingen om een inhoudelijke reactie van het RIVM op een drietal studies

    Te behandelen:

    Loading data