E-mailprocedure : Verzoek van het lid Paternotte om de regering een nieuw OMT-advies te vragen: uw reactie uiterlijk hedenmiddag 18.00 uur.

De vergadering is geweest

6 juli 2021
18:00 uur
Van: Commissie VWS
Verzonden: dinsdag 6 juli 2021 14:06
Onderwerp: [SPOED: EMAILPROCEDURE: verzoek van het lid Paternotte om de regering een nieuw OMT-advies te vragen: uw reactie uiterlijk hedenmiddag 18.00 uur
 
Geachte (plv) leden van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Onderstaand treft u aan verzoek van het lid Paternotte (D66) om de regering zo spoedig mogelijk om een nieuw (spoed) OMT-advies te laten verzoeken. Het lid Paternotte benadrukt hierbij dat het OMT-advies er nog voor het weekend moet zijn. In het verzoek heeft het lid Paternotte gespecificeerd waar het advies betrekking op zou moeten hebben.
 
Graag verneem ik uiterlijk hedenmiddag om 18.00 uur of u het verzoek steunt*. Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst.
 
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid:
“2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.” Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Van: Ponsen, C. <c.ponsen@tweedekamer.nl>
Verzonden: dinsdag 6 juli 2021 13:24
Aan: Commissie VWS <cie.vws@tweedekamer.nl>
CC: Paternotte, J. <j.paternotte@tweedekamer.nl>
Onderwerp: spoed e-mail procedure nieuw OMT-advies
 
Beste griffie,
 
Namens het lid Paternotte zouden wij graag met spoed een e-mailprocedure willen starten om de regering te verzoeken zo spoedig mogelijk een nieuw OMT-advies te vragen. Hierbij willen we benadrukken dat het spoedadvies van het OMT er nog voor het weekend moet zijn. Dit gezien de toename van het aantal besmettingen, de gevolgen hiervan voor het Europees reisadvies komende zomer, de incidenten bij testen voor toegang (m.n. bij binnenruimtes zoals discotheken) en het feit dat na een Janssen vaccin men direct een toegangsbewijs kan opvragen. Het is goed het perspectief te hebben van de wetenschap op deze recente ontwikkelingen en een nieuwe prognose te hebben voor de zomer.
Met vriendelijke groet,
Christiaan Ponsen
Beleidsmedewerker D66

 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Paternotte om de regering een nieuw OMT-advies te vragen.

    Te behandelen:

    Loading data