E-mailprocedure : E-MAILPROCEDURE] Verzoek van het lid Van Nispen (SP) om de spreektijd bij het CD Sportbeleid 21 juni 2021 uit te breiden tot 6 minuten

De vergadering is geweest

18 juni 2021
10:00 uur
Van: Commissie VWS  
Verzonden: donderdag 17 juni 2021
Aan: GC-Commissie-VWS  
CC: Commissie VWS
Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] Verzoek van het lid Van Nispen (SP) om de spreektijd bij het CD Sportbeleid a.s. maandag uit te breiden tot 6 minuten | Uw reactie graag uiterlijk morgen om 10 uur
 
Geachte (plv.) leden van de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Onderstaand treft u het verzoek van het lid Van Nispen (SP) om de spreektijd bij het commissiedebat Sportbeleid, a.s. maandag 21 juni (13:00 uur – 17:00 uur), uit te breiden tot 6 minuten (in plaats van 4 minuten). Graag verneem ik uiterlijk vrijdag 18 juni a.s. om 10.00 uur of u met dit verzoek kunt instemmen.  
 
Spoedig na afloop van de termijn van deze e-mailprocedure zal ik u informeren over de uitkomst hiervan.*
 
Met vriendelijke groet,
Mees Heller
Adjunct-griffier commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)
Tweede Kamer der Staten-Generaal
*Toelichting
 De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid. Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
_____________________________________________
Van: Nispen, M. van
Verzonden: donderdag 17 juni 2021 15:50
Aan: Commissie VWS  
CC: Heerema, R.J. (Rudmer) ; Westerveld, L.; Laan, J.M.P. van der (Jeanet)
Onderwerp: Spreektijd bij CD Sport 
 
Geachte voorzitter, griffier,
 
Aanstaande maandag bij het commissiedebat Sport zie ik maximaal 4 minuten spreektijd op de convocatie staan. Ik begrijp dat, maar vind dat wel weinig voor een debat waar 4 uur voor is uitgetrokken. Natuurlijk, het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid op tijd klaar te zijn, maar voor een onderwerp waar we maar 2 maal per jaar een debat over hebben en er veel op de agenda staat vind ik 6 minuten passender. Zeker omdat de ervaring leert dat het aantal interrupties onderling in eerste termijn vermoedelijk beperkt zal zijn, die ruimte gebruik ik liever voor iets meer spreektijd.
Daarom mijn voorstel om de spreektijd te verlengen.
Ik ben ook bereid dit maandag bij aanvang van het debat te doen, als punt van orde, maar wil u als voorzitter, griffier, en collega woordvoerders (ik heb er enkele cc gezet waarvan ik weet dat ze er zullen zijn) niet mee verrassen.
 
Met vriendelijke groet,
Michiel van Nispen
Tweede Kamerlid voor de SP
 
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Van Nispen (SP) om de spreektijd bij het CD Sportbeleid a.s. maandag uit te breiden tot 6 minuten

    Te behandelen:

    Loading data