E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] Voorstel tot het organiseren van een fysieke petitie-aanbieding door de kerngroep Minister van Kinderen op dinsdag 22 juni 2021 van 13.40 tot 13.55 uur.

De vergadering is geweest

16 juni 2021
16:00 uur
Geachte (plv.) leden van de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Op onderstaande e-mailprocedure hebben de volgende fracties gereageerd en met het voorstel ingestemd: VVD, D66, SP, PvdA, GroenLinks, PvdD, JA21, fractie Den Haan en BBB.
 
Dit betekent dat een meerderheid van de commissie het verzoek steunt om een fysieke petitie-aanbieding te organiseren met de kerngroep Minister van Kinderen. Deze petitie-aanbieding zal worden gepland op dinsdag 22 juni 2021 van 13.40 tot 13.55 uur in de Statenpassage.
 
De reeds geplande digitale petitieaanbiedingen Team GeestKracht: 'Tijd voor mentale gezondheid' en ‘Stichting Jeugdhulp Voldoende Beschermd (JVB)’ zullen met een kwartier worden vervroegd.
 
U hoeft zich voor het bijwonen van een fysieke petitie-aanbieding niet aan te melden.
 
Met vriendelijke groet,

Henriette Krijger

Adjunct-griffier vaste commissie voor VWS
Tweede Kamer der Staten-Generaal


==============================================

Geachte (plv.) leden van de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
De commissie voor VWS heeft het onderstaande verzoek gekregen van de kerngroep Minister van Kinderen, om nog voorafgaand aan het commissiedebat Jeugdbeleid/Huiselijk Geweld en kindermishandeling d.d. 22 juni 2021 een petitie aan de commissie aan te kunnen bieden over het jeugdbeleid. Zie onderstaande mail en bijlagen voor het volledige verzoek.
 
In overleg met de aanbieder van de petitie wordt u voorgelegd om deze petitie-aanbieding op fysieke wijze (in de Statenpassage) te organiseren op dinsdag 22 juni 2021 van 13.40 tot 13.55 uur.
U wordt verzocht uiterlijk morgen, 16 juni 2021, om 16.00 uur aan te geven of u kunt instemmen met het organiseren van deze petitieaanbieding.
 
Indien er een meerderheid is voor het verzoek, wordt de petitieaanbieding ingepland en zullen de tijdstippen van de reeds geplande digitale petitieaanbiedingen Team GeestKracht: 'Tijd voor mentale gezondheid' en ‘Stichting Jeugdhulp Voldoende Beschermd (JVB)’ met een kwartier vervroegd worden.
 
Ik verzoek u via ‘allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht te reageren. Spoedig na afloop van de termijn van deze e-mailprocedure zal ik u informeren over de uitkomst hiervan.*
 
 
*Toelichting
 De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid:
“2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.” Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
 
Met vriendelijke groet,
Henriette Krijger
Adjunct-griffier vaste commissie voor VWS
Tweede Kamer der Staten-Generaal

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek aanbieden petitie (en koffer met posters en kaarten van kinderen) en pleidooi voor Minister van Kinderen