E-mailprocedure : Verzoek van de leden Michon en Ellian (beiden VVD) om het CD JBZ-Raad (niet zijnde migratiedeel) d.d. 3 juni a.s. om te zetten in een SO

De vergadering is geweest

28 mei 2021
17:00 uur
Van: Commissie J&V 
Verzonden: vrijdag 28 mei 2021 17:36
Aan: GC-Commissie-J&V 
Onderwerp: J&V: UITKOMST E-MAILPROCEDURE Verzoek van de leden Michon en Ellian (beiden VVD) om het CD JBZ-Raad (niet zijnde migratiedeel) d.d. 3 juni a.s. om te zetten in een SO
 
Geachte (plv.) leden van de commissie Justitie en Veiligheid,
 
Op de onderstaande e-mailprocedure is als volgt gereageerd:
  • De fracties van D66, CDA en SP hebben ingestemd met het voorstel van de leden Michon en Ellian (beiden VVD);
  • Van de overige fracties is geen reactie ontvangen.
 
Hiermee is er een meerderheid voor het voorstel en is het aangenomen. Dit betekent dat het commissiedebat JBZ-Raad (niet zijnde het migratiedeel) d.d. 3 juni a.s. wordt omgezet in een schriftelijk overleg op dinsdag 1 juni a.s. om 10.00 uur.
 
Indien u dit schriftelijk overleg plenair wilt afronden in een tweeminutendebat inclusief stemmingen op 3 juni a.s., dan dient u een vooraankondiging van het tweeminutendebat te doen tijdens de regeling van werkzaamheden van dinsdag 1 juni 2021.
 
Met vriendelijke groet,
Benjamin Koerselman
Adjunct-griffier vaste commissie Justitie en Veiligheid


Van: Commissie J&V 
Verzonden: vrijdag 28 mei 2021 15:14
Aan: GC-Commissie-J&V 
Onderwerp: J&V: EMAILPROCEDURE Verzoek van de leden Michon en Ellian (beiden VVD) om het CD JBZ-Raad (niet zijnde migratiedeel) d.d. 3 juni a.s. om te zetten in een SO - reactietermijn VANDAAG om 17u
 
Geachte (plv.) leden van de commissie Justitie en Veiligheid,
 
Bijgaand het verzoek van de leden Michon en Ellian (beiden VVD) om het commissiedebat JBZ-Raad (niet zijnde het migratiedeel) d.d. 3 juni 2021 om te zetten in een schriftelijk overleg.
 
U wordt verzocht uiterlijk VANDAAG om 17.00 uur kenbaar te maken of u al dan niet instemt met dit verzoek. Spoedig na de reactietermijn van deze e-mailprocedure zal ik u informeren over de uitkomst.
 
Indien ingestemd wordt met het verzoek zal het schriftelijk overleg gepland worden op dinsdag 1 juni a.s. om 10.00 uur, opdat desgewenst op donderdag 3 juni een tweeminutendebat en stemmingen kunnen plaatsvinden.
 
Met vriendelijke groet,
Benjamin Koerselman
Adjunct-griffier vaste commissie Justitie en Veiligheid

*Toelichting:
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid, van het Reglement van Orde, luidende:
2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.
 
 
Onderwerp: Verzoek VVD omzetten CD JBZ naar schriftelijk overleg
 
Goedemiddag griffie,
 
Mag ik namens Ingrid Michon en Ulysse Ellian (VVD) het voorstel doen om CD formele JBZ-raad (niet zijnde het migratie deel) van 03/06 om te zetten naar een schriftelijk overleg? Ik hoor het graag.
 
Groet,
Rik (R.A.P.A.) van der Pluijm
Persoonlijk medewerker Ingrid Michon-Derkzen
Volkspartij voor Vrijheid en Democratie
 
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van de leden Michon en Ellian (beiden VVD) om het CD JBZ-Raad (niet zijnde migratiedeel) d.d. 3 juni a.s. om te zetten in een SO

    Te behandelen:

    Loading data