E-mailprocedure : Rapporteurschap EU Farmaceutische strategie

De vergadering is geweest

2 juni 2021
12:00 uur
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Tijdens de procedurevergadering van de commissie VWS van 26 mei 2021 is besloten via een e-mailprocedure te besluiten of er voldoende steun is om het rapporteurschap EU Farmaceutische strategie opnieuw in te stellen (agendapunt 6 van de procedurevergadering van 26 mei jl.). De vorige rapporteurs (Van den Berg en Veldman) hebben dit in hun verslag aanbevolen.
 
Graag vernemen wij uiterlijk woensdag 2 juni 2021 om 12.00 uur of u het opnieuw instellen van het rapporteurschap EU Farmaceutische strategie steunt.*
 
Tevens vernemen wij in uw reactie graag of u bereid bent als rapporteur te fungeren. Mevrouw Paulusma (D66) heeft tijdens de procedurevergadering reeds aangegeven eventueel geïnteresseerd te zijn in het rapporteurschap.
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid:
“2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.” Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
Met vriendelijke groet,
Henriette Krijger
Adjunct-griffier vaste commissie voor VWS
Tweede Kamer der Staten-Generaal
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Rapporteurschap EU Farmaceutische strategie

    Te behandelen:

    Loading data