E-mailprocedure : Verzoek lid Paternotte om een kabinetsreactie op onderzoek NTvG en overschotten AstraZeneca

De vergadering is geweest

3 mei 2021
10:00 uur
Geachte (plv) leden van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Hieronder treft u aan een verzoek van het lid Paternotte (D66) om voor het eerstkomende debat over de ontwikkelingen van het coronavirus een kabinetsreactie te ontvangen op twee berichten: (1) een onderzoek van een groep medisch specialisten naar prikstops met AstraZeneca en (2) dat huisartsen veel vaccins overhouden, maar deze wel als geprikt worden meegerekend. Specifiek wordt gevraagd hoe het kabinet artsen gaat helpen te voorkomen dat vaccins door de datum gaan of niet op zo kort mogelijke termijn ingezet kunnen worden, en welke lessen getrokken kunnen worden uit de twee prikstops AstraZeneca.
 
Graag verneem ik uiterlijk maandag 3 mei a.s. om 10.00 uur of u met verzoek kunt instemmen*. Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst.
 
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid:
“2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.” Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek kabinetsreactie op onderzoek NTvG en overschotten AstraZeneca

    Te behandelen:

    Loading data