E-mailprocedure : [SPOED EMAILPROCEDURE] Verzoek minister VWS om de wetsvoorstellen Quarantaineverplichting inreizigers en Tijdelijke wet testbewijzen covid-19 nog voor het meireces te behandelen:

De vergadering is geweest

19 april 2021
10:00 uur
Van: Commissie VWS 
Verzonden: vrijdag 16 april 2021 
Aan: GC-Commissie-VWS 
Onderwerp: [SPOED EMAILPROCEDURE] Verzoek minister VWS om de wetsvoorstellen Quarantaineverplichting inreizigers en Tijdelijke wet testbewijzen covid-19 nog voor het meireces te behandelen: uw reactie graag uiterlijk maandag 19 april a.s. om 10.00 uur
 
Geachte (plv) leden van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Zojuist is het wetsvoorstel  Voorstel van wet tot wijziging van de Wet publieke gezondheid vanwege de invoering van aanvullende maatregelen voor het internationaal personenverkeer in verband met de bestrijding van de epidemie van covid-19 (Kamerstuk 35808) en het wetsvoorstel Tijdelijke wet testbewijzen covid-19 (Kamerstuk 35807) in handen gesteld van uw commissie.
In de recent ontvangen brief Stand van zaken Covid-19 doet de minister van VWS  een beroep op de Staten-Generaal als medewetgever om in overweging te nemen de behandeling van de wetsvoorstellen zo snel mogelijk in te plannen om het mogelijk te maken dat de gewijzigde wetgeving begin mei van kracht zal kunnen worden. In het debat over de ontwikkelingen rondom het coronavirus van gisteren heeft de minister van VWS de Kamer gevraagd om deze wetsvoorstellen met spoed (voor het meireces) te behandelen.
 
In overleg met uw fungerend voorzitter leg ik het verzoek van de minister (om in overweging te nemen) om het wetsvoorstel nog voor het meireces te behandelen via deze emailprocedure aan u voor.
 
Graag verneem ik uiterlijk maandag 19 april a.s. om 10.00 uur of u het verzoek steunt om deze wetvoorstellen nog voor het meireces te behandelen (via een reply all)*. Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst.
 
Noot:
Indien de commissie het verzoek steunt dan zal
  1. de inbrengdata voor de verslagen worden vastgesteld op maandag 19 april a.s. om 14.00 uur;
  2. aan de minister worden gevraagd de nota’s naar aanleiding van de verslagen aan te leveren uiterlijk op dinsdag 20 april om 18.00 uur;
  3. de fungerend voorzitter van de commissie bij de RvW van dinsdag de Kamer verzoeken de plenaire behandeling van de wetsvoorstellen nog in de lopende week in te plannen, inclusief stemmingen;
  4. naar verwachting de behandeling van de wetsvoorstellen mogelijk zijn op woensdagmiddag 21 april a.s.
 
 
*Toelichting
 De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid:
“2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.” Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
Met vriendelijke groet,
Esmeijer, M.E.
plaatsvervangend griffier
GC Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek minister VWS om de wetsvoorstellen Quarantaineverplichting inreizigers en Tijdelijke wet testbewijzen covid-19 nog voor het meireces te behandelen

    Te behandelen:

    Loading data