E-mailprocedure : Verzoek van het lid De Vries (VVD) om in de brief over COVID-19 in te gaan op de gevolgen van het besluit over AstraZeneca

De vergadering is geweest

9 april 2021
16:00 uur
Verzonden: vrijdag 9 april 2021
Aan: GC-Commissie-VWS
CC: Commissie VWS
Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] Verzoek van het lid De Vries (VVD) om in de brief over COVID-19 in te gaan op de gevolgen van het besluit over AstraZeneca | Uw reactie graag uiterlijk vandaag 16.00 uur
 
Geachte (plv.) leden van de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Hierbij ontvangt u een verzoek van het lid De Vries (VVD) om de minister van VWS te verzoeken om in de komende stand van zaken brief COVID-19, ook uitgebreid in te gaan op de gevolgen voor de vaccinatiestrategie en –planning van het besluit om AstraZeneca alleen te gebruiken voor 60+, naar aanleiding van het spoedadvies van de Gezondheidsraad.
Zie onderstaand e-mailbericht voor het volledige verzoek. 
 
U wordt verzocht uiterlijk vandaag 9 april 2021, om 16.00 uur aan te geven of u met dit verzoek kunt instemmen. Ik verzoek u via ‘allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht te reageren.
Spoedig na afloop van de termijn van deze e-mailprocedure zal ik u informeren over de uitkomst hiervan.*
 
Met vriendelijke groeten,
Julie-Jet Bakker
Adjunct-griffier commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Griffie commissies Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal
 
 
*Toelichting
 De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Van: Vries, A. de (Aukje)
Verzonden: donderdag 8 april 2021
Aan: Commissie VWS
Onderwerp: e-mailprocedure
 
Dag,
 
Ik wil graag een e-mailprocedure starten met het verzoek om het Kabinet te vragen in de komende stand van zaken brief COVID-19, ook uitgebreid in te gaan op de gevolgen voor de vaccinatiestrategie en –planning van het besluit om Astra Zeneca alleen te gebruiken voor 60+ naar aanleiding van het spoedadvies van de Gezondheidsraad.
Met vriendelijke groet,
Aukje de Vries
VVD Kamerlid
Tweede Kamer der Staten-Generaal
 
 
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid De Vries (VVD) om in de brief over COVID-19 in te gaan op de gevolgen van het besluit over AstraZeneca

    Te behandelen:

    Loading data