E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] Verzoek van de leden Westerveld en Klaver beiden (GroenLinks) inzake het eerstvolgende OMT-advies

De vergadering is geweest

7 april 2021
16:00 uur
Van: Commissie VWS  
Verzonden: woensdag 7 april 2021
Aan: GC-Commissie-VWS  
CC: Commissie VWS  
Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] Verzoek van de leden Westerveld en Klaver beiden (GroenLinks) inzake het eerstvolgende OMT-advies | Uw reactie graag vandaag voor uiterlijk 16.00 uur
 
Geachte (plv.) leden van de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Hierbij ontvangt u een verzoek van de leden Westerveld en Klaver (beiden GroenLinks) naar aanleiding van het bericht ‘Derde golf duurt korter en aantal IC-opnames wordt lager, blijkt uit nieuwe RIVM-prognose’.  Deze leden stellen voor om de minister van VWS te verzoeken om het OMT te vragen voor het eerstvolgende OMT-advies opnieuw te bestuderen of er versoepelingen mogelijk zijn betreffende de avondklok, het hoger onderwijs en het openen van de terrassen. Genoemde leden vragen dit mede in het licht van de aangenomen motie Kröger (Kamerstuk 25295-1073). Zie onderstaand e-mailbericht voor het volledige verzoek. 
 
U wordt verzocht uiterlijk vandaag, 7 maart 2021, om 16.00 uur aan te geven of u met dit verzoek kunt instemmen. Ik verzoek u via ‘allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht te reageren.
Spoedig na afloop van de termijn van deze e-mailprocedure zal ik u informeren over de uitkomst hiervan.*
 
Met vriendelijke groeten,
Julie-Jet Bakker
Adjunct-griffier commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Griffie commissies Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal
 
Van: Drissen, T.  
Verzonden: woensdag 7 april 2021
Aan: Commissie VWS
Onderwerp: E-mailprocedure aanvragen versoepelingen derde golf
 
Beste griffie,
 
Naar aanleiding van de berichtgeving van Nieuwsuur dat de derde golf mogelijk korter duurt dan aanvankelijk gedacht, vraag ik namens de leden Westerveld en Klaver of het OMT in het eerstvolgende advies opnieuw kan bestuderen of er versoepelingen mogelijk zijn betreffende de avondklok, het hoger onderwijs en het openen van de terrassen. Ook in het licht van de aangenomen motie Kröger (25295-1073).
 
Kunt u dit verzoek voorleggen aan de commissie van VWS?
Hartelijke groet,
Thomas Drissen,
Beleidsmedewerker corona & publieke sector
GroenLinks
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van de leden Westerveld en Klaver beiden (GroenLinks) inzake het eerstvolgende OMT-advies

    Te behandelen:

    Loading data