E-mailprocedure : Meerderheidsverzoek om nog deze week een reactie van het kabinet te ontvangen op bericht over de vaccinatiesnelheid

De vergadering is geweest

29 maart 2021
16:00 uur
Hierbij informeer ik u over het verzoek van de leden Bergkamp (D66), Hermans (VVD), Agema (PVV) en Ellemeet (GL) naar aanleiding van het bericht ‘Vaccinatietempo bleef afgelopen week achter bij wat ministerie voorspelde’. Genoemde leden stellen voor om het kabinet te verzoeken nog deze week een reactie aan de Kamer te sturen, waarin wordt ingegaan op enkele specifieke vragen (zie onderstaand bericht voor het volledige verzoek).
 
Het betreft hier een verzoek dat reeds gesteund wordt door een meerderheid van de Kamer. Desalniettemin stel ik u hierbij in de gelegenheid om te laten weten of u met dit verzoek kunt instemmen.*
Graag verneem ik uiterlijk vandaag, 29 maart 2021 om 16.00 uur of u met het verzoek kunt instemmen (graag Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst van deze e-mailprocedure.
 
Met vriendelijke groeten,
Julie-Jet Bakker
Adjunct-griffier commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Griffie commissies Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal

*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Van: "Ponsen, C."
Datum: 29-03-21
Aan: Commissie VWS  
Onderwerp: Spoed verzoek kabinetsreactie vaccinatiesnelheid
 
Geachte griffie,
 
Dit verzoek voor een kabinetsreactie stuur ik namens Bergkamp (D66), Agema (PVV), Hermans (VVD) en Ellemeet (GL)
Naar aanleiding van dit bericht https://nos.nl/artikel/2374501-vaccinatietempo-bleef-afgelopen-week-achter-bij-wat-ministerie-voorspelde.html zouden wij graag nog deze week een reactie van het kabinet waarom het vaccinatietempo achterblijft op de belofte van vorige week. Vooral omdat dit in het bericht wordt bevestigd door het ministerie.
Graag zouden wij het volgende in de brief willen terugzien:
- belangrijkste knelpunten per vaccin zodat duidelijk wordt bij welk vaccin de grootste tegenslag ligt en hoe dit wordt opgelost
- in welke mate dit ligt aan de voorraad van vaccinaties
- en wat dit betekent voor de prognose van 500.000 vaccinaties deze week (29 mrt t/m 4 april), het totaal van 2,8 miljoen op 1 april en het totaal van 5,91 miljoen op 1 mei.
Met vriendelijke groet,
 
Christiaan Ponsen
Sr. beleidsadviseur TK-fractie D66
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Meerderheidsverzoek om nog deze week een reactie van het kabinet te ontvangen op bericht over de vaccinatiesnelheid

    Te behandelen:

    Loading data