E-mailprocedure : Verzoek van de leden Agema en Verhoeven tot het houden van een SO over de brief Stand van zaken digitale ondersteuning pandemiebestrijding: uw reactie graag uiterlijk hedenmiddag 17.00 uur

De vergadering is geweest

5 maart 2021
17:00 uur
Geachte (plv.) leden van de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Hierbij ontvangt u een voorstel namens de leden Agema (PVV) en Verhoeven (D66) tot het houden van een schriftelijk overleg over de op 12 februari jl. ontvangen brief Stand van zaken digitale ondersteuning pandemiebestrijding (Kamerstuk 27529, nr. 258).
Zij stellen voor, indien dit voorstel voldoende wordt gesteund, aan de minister van VWS te verzoeken om de beantwoording in het verslag van dit schriftelijk overleg te ontvangen voorafgaand aan het eerstkomende coronadebat.
 
U wordt verzocht uiterlijk vandaag, 5 maart 2021, om 17.00 uur aan te geven of u hiermee kunt instemmen. Ik verzoek u via ‘allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht te reageren.
Spoedig na afloop van de termijn van deze e-mailprocedure zal ik u informeren over de uitkomst hiervan.*
 
Noot van de griffie:
  • Indien dit voorstel op voldoende steun kan rekenen, zal de inbrengtermijn van dit schriftelijk overleg worden gesteld op maandag 8 maart a.s. te 14.00 uur.
  • Wellicht ten overvloede: in dit schriftelijk overleg kan op grond van het Reglement van Orde, artikel 146 eerste lid, niet geput worden uit de risicoanalyse inzake het datalek bij de GGD, die op 9 februari jl. vertrouwelijk ter inzage is gelegd bij het CIP.
 
Met vriendelijke groeten,
Julie-Jet Bakker
Adjunct-griffier commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Griffie commissies Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal
 
*Toelichting
 De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van de leden Agema en Verhoeven tot het houden van een SO over de brief Stand van zaken digitale ondersteuning pandemiebestrijding.

    Te behandelen:

    Loading data