E-mailprocedure : Verzoek van het lid Paternotte (D66) om brief minister SZW inzake impact coronacrisis op statushouders en inburgeraars

De vergadering is geweest

5 maart 2021
12:00 uur
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid,
 
Zie onderstaand verzoek van het lid Paternotte (D66) om een brief te ontvangen van de minister SZW waarin hij ingaat op de impact van de coronacrisis voor statushouders en inburgeraars, alsmede op de aflopende inburgeringstermijn, de aflopende verblijfsvergunning, verloren werk en het gebrek aan toekomstperspectief.
 
Graag verneem ik uiterlijk vrijdag 5 maart om 12.00 uur of u met het verzoek kunt instemmen* (via een reply op deze mail). Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst van deze e-mailprocedure.
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.

Met vriendelijke groet,
Erwin Sjerp
adjunct griffier commissie SZW                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      
Van: Hemmen, M. 
Verzonden: donderdag 4 maart 2021 10:15
Aan: Commissie SZW 
CC: Paternotte, J. 
Onderwerp: verzoek tot starten emailprocedure
 
Beste griffier,
 
De coronacrisis heeft op iedereen een grote impact, zoals besproken in het AO in februari ook op de statushouders en inburgeraars in Nederland. Examenlocaties zijn niet meer open, verblijfsvergunning lopen af en mensen zitten zonder werk. Dit heeft een impact op de doorstroom van deze mensen en roept veel zorgen en vragen op over hun toekomst. Daarom namens het lid Paternotte het verzoek om een e-mailprocedure te starten om de minister te verzoeken een brief te sturen aan de Kamer waarin hij ingaat op de impact van de coronacrisis op statushouders en inburgeraars. Daarbij graag in te gaan op aflopende inburgeringstermijn, aflopende verblijfsvergunning, verloren werk en gebrek aan toekomstperspectief.
 
Met vriendelijke groet,
Mike Hemmen
Beleidsmedewerker D66
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek om brief minister SZW inzake impact coronacrisis op statushouders en inburgeraars

    Te behandelen:

    Loading data