E-mailprocedure : Verzoek van het lid Agema om een schriftelijk overleg te voeren over bijlage bij Stand van zakenbrief COVID-19 en kabinetsreactie op 100e en 101e OMT-advies

De vergadering is geweest

26 februari 2021
10:00 uur
Hierbij ontvangt u een verzoek van het lid Agema (PVV) om een schriftelijk overleg te voeren over de bijlage Hoe gaat het met thuiswonende ouderen tijdens COVID-19: inzichten uit de literatuur bij de Stand van zakenbrief COVID-19 en kabinetsreactie op 100e en 101e OMT-advies. Zie onderstaande e-mail voor het volledige verzoek. 
 
U wordt verzocht uiterlijk morgen, vrijdag 26 februari a.s. 2021, om 10.00 uur aan te geven of u met dit verzoek kunt instemmen. Ik verzoek u via ‘allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht te reageren.
Spoedig na afloop van de termijn van deze e-mailprocedure zal ik u informeren over de uitkomst hiervan.*
 
Indien de commissie instemt met het verzoek dan zal de inbrengdatum voor het schriftelijk overleg worden vastgesteld op maandag 1 maart  a.s. om 12.00 uur.
 
 
*Toelichting
 De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
 
Met vriendelijke groeten
 
Met vriendelijke groet,
Esmeijer, M.E.
plaatsvervangend griffier
GC Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal
 
Van: Agema, F.  
Verzonden: donderdag 25 februari 2021
Aan: Bakker, J. (Julie-Jet); Esmeijer, M.E.  
Onderwerp: FW: GP-VWS,GP-Alle leden - Stand van zakenbrief COVID-19 en kabinetsreactie op 100e en 101e OMT-advies
 
 
Beste Julie-Jet en Marc,
 
Middels een e-mailprocedure zou ik een schriftelijk overleg willen voorstellen naar aanleiding van de onderstaande bijlageWij hebben nog steeds zorgen over thuiswonende ouderen en hoe zij in beeld zijn. Bijvoorbeeld als zij covid-19 patiënt worden of de angst hebben besmet te raken.  
 
 
Met vriendelijke groet,
Fleur Agema
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Agema om een schriftelijk overleg te voeren over bijlage bij Stand van zakenbrief COVID-19 en kabinetsreactie op 100e en 101e OMT-advies

    Te behandelen:

    Loading data