E-mailprocedure : Verzoek van de leden Dik-Faber (ChristenUnie) en Van den Berg (CDA) om een overzicht van de gewijzigde vaccinatiestrategie en reactie op uitzending Nieuwsuur

De vergadering is geweest

12 februari 2021
17:00 uur
Hierbij ontvangt u een verzoek van de leden Dik-Faber (ChristenUnie) en Van den Berg (CDA) om de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport namens de commissie voor VWS te verzoeken een overzicht te geven van de gewijzigde vaccinatiestrategie, nu de keuze is gemaakt om een aantal groepen met voorrang te vaccineren. Daarnaast stellen deze leden voor de minister een schriftelijke reactie te vragen op de uitzending van Nieuwsuur gisteravond, waarin aandacht werd gevraagd voor mensen die vanwege een kwetsbare gezondheid al een jaar binnen zitten, maar voorlopig niet aan de beurt zijn voor vaccinatie. Zie onderstaande e-mail voor het volledige verzoek. 
 
U wordt verzocht uiterlijk vandaag, vrijdag 12 februari 2021, om 17.00 uur aan te geven of u met dit verzoek kunt instemmen. Ik verzoek u via ‘allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht te reageren. Spoedig na afloop van de termijn van deze e-mailprocedure zal ik u informeren over de uitkomst hiervan.*
Met vriendelijke groet,
Mees Heller
Adjunct-griffier commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)
Tweede Kamer der Staten-Generaal
 
*Toelichting
 De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: Dik-Faber, C.
Verzonden: vrijdag 12 februari 2021
Aan: Commissie VWS
Onderwerp: Mailprocedure
 
Goedemorgen,
 
Mede namens het lid Joba van den Berg (CDA) wil ik de minister van VWS verzoeken om een overzicht te geven van de gewijzigde vaccinatiestrategie, nu de keuze is gemaakt om een aantal groepen met voorrang te vaccineren.
 
Tevens graag een schriftelijke reactie op de uitzending van Nieuwsuur gisteravond, waarin aandacht werd gevraagd voor mensen die vanwege een kwetsbare gezondheid al een jaar binnen zitten, maar voorlopig niet aan de beurt zijn voor vaccinatie.
 
Met vriendelijke groet,
 
Carla Dik-Faber
Tweede Kamerlid ChristenUnie
 
Woordvoerder klimaat, zorg, landbouw, wonen en cultuur
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van de leden Dik-Faber (ChristenUnie) en Van den Berg (CDA) om een overzicht van de gewijzigde vaccinatiestrategie en reactie op uitzending Nieuwsuur

    Te behandelen:

    Loading data