E-mailprocedure : Verzoek van de leden Agema (PVV) en Verhoeven (D66) om de risicoanalyse inzake het datalek bij de GGD openbaar te maken en hier een schriftelijk overleg over te houden.

De vergadering is geweest

10 februari 2021
17:00 uur
Geachte (plv.) leden van de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Hierbij ontvangt u een verzoek van de leden Agema (PVV) en Verhoeven (D66) om de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport namens de commissie voor VWS te verzoeken om de risicoanalyse inzake het datalek bij de GGD, die momenteel vertrouwelijk ter inzage is gelegd bij het CIP, openbaar te maken.
Daarnaast stellen deze leden voor om hier vervolgens een schriftelijk overleg over te houden, alsmede over de recente berichtgeving dat Coronatest.nl niet voldoet aan de eisen voor DigiD.
Zie onderstaande e-mail voor het volledige verzoek. 
 
U wordt verzocht uiterlijk vandaag, woensdag 10 februari 2021, om 17.00 uur aan te geven of u met dit verzoek kunt instemmen. Ik verzoek u via ‘allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht te reageren.
 
Spoedig na afloop van de termijn van deze e-mailprocedure zal ik u informeren over de uitkomst hiervan.*
 
Met vriendelijke groeten,
Julie-Jet Bakker
Adjunct-griffier commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Griffie commissies Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal
 
Van: Agema, F.
Verzonden: woensdag 10 februari 2021
Aan: Commissie VWS
Onderwerp: e-mailprocedure Verhoeven (D66) en Agema (PVV)
 
 
Beste Griffie,
 
De Leden Verhoeven (D66) en Agema (PVV) wensen de commissie VWS via een e-mailprocedure te verzoeken de risicoanalyse inzake het Datalek bij de GGD, die momenteel vertrouwelijk ter inzage is gelegd bij het CIP, openbaar te maken.
 
De leden zien niet in waarom deze risicoanalyse niet destijds (11 december 2020) met de Kamer is gedeeld, waardoor de Kamer pas via de berichtgeving over de arrestaties (25 januari 2020) en de onthullingen van RTL-techjournalist Verlaan werd geïnformeerd. Van (veiligheids)gevoelige informatie is geen sprake.
 
Tevens verzoeken deze leden een Schriftelijk Overleg te voeren over de risicoanalyse, alsmede over de recente berichtgeving dat Coronatest.nl niet voldoet aan de eisen voor DigiD. Zeker nu vandaag gebleken is dat dit probleem al in oktober bekend was en de minister dit niet heeft gemeld aan de Tweede Kamer, zelfs niet tijdens het Kamerdebat over het GGD-datalek toen de Kamer vroeg of er nog niet gemelde zaken waren.
 
Verhoeven (D66)
Agema (PVV)
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van de leden Agema (PVV) en Verhoeven (D66) om de risicoanalyse inzake het datalek bij de GGD openbaar te maken en hier een schriftelijk overleg over te houden.

    Te behandelen:

    Loading data