E-mailprocedure : Extra pv LNV 27/1 + besluit nemen over doorgang commissieactiviteiten LNV t/m 27/1 - reactie woensdag 20 januari 12.00 uur

De vergadering is geweest

20 januari 2021
12:00 uur
 
 
Van: Commissie LNV
Verzonden: woensdag 20 januari 2021 12:42
Aan: GC-Commissie-LNV
Onderwerp: [RESULTAAT E-MAILPROCEDURE] Doorgang commissieactiviteiten LNV t/m 27/1
 
Geachte leden en plv. leden van de vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,
 
Naar aanleiding van onderstaande emailprocedure hebben de volgende fracties gereageerd:
 
  • VVD
  • PVV
  • CDA
  • D66
  • GroenLinks
  • SP
  • PvdA
  • ChristenUnie
  • Partij voor de Dieren
  • 50PLUS
  • SGP
 
Al deze fracties hebben zich uitgesproken voor het laten doorgaan van het AO NVWA. Daarnaast heeft een meerderheid van VVD, PVV, CDA, D66, ChristenUnie en Partij voor de Dieren uitgesproken voorafgaand aan het AO het eerder uitgestelde gesprek met de IG van de NVWA en de SG van het ministerie van LNV te willen voeren. Om dit mogelijk te maken zal het AO NVWA verplaatst worden naar dinsdag 2 februari van 16.30 tot 19.30. Het gesprek met de IG en SG kan dan plaatsvinden op woensdag 27 januari van 14.00 uur tot 15.30 uur. Voor beide activiteiten zult u spoedig een convocatie ontvangen.
 
Met vriendelijke groet,
Fyke Goorden
Adjunct-griffier vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

---
Van:
Commissie LNV
Verzonden: dinsdag 19 januari 2021 14:17
Aan: GC-Commissie-LNV
Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] Extra pv LNV 27/1 + doorgang commissieactiviteiten LNV t/m 27/1 - reactie woensdag 20 januari 12.00 uur
 
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor LNV,
 
Op 27 januari 2021 van 12.45 tot 13.45 uur zal de extra procedurevergadering van de commissie LNV plaatsvinden om (uitsluitend) te besluiten over het al dan niet controversieel verklaren van álle bij de commissie aanhangige stukken. Donderdag 21 januari zal de agenda voor deze extra procedurevergadering worden rondgestuurd. Vanwege het corona-regime kan bij deze fysieke procedurevergadering maximaal één woordvoerder per fractie deelnemen en zal tevens de plenaire stemverhouding worden gehanteerd.
De plenaire stemmingen waarbij het daadwerkelijk besluit wordt genomen over welke stukken controversieel worden verklaard staat vooralsnog gepland op dinsdag 2 februari.
Over de verdere behandelwijze van de niet-controversieel verklaarde stukken zal tijdens de procedurevergadering van 3 februari worden besloten.
 
In afwachting van deze extra procedurevergadering verzoek ik u namens uw voorzitter aan te geven welke commissieactiviteiten, niet zijnde Europese commissieactiviteiten, die komende week (25-29 januari) gepland zijn, doorgang kunnen vinden.
 
Het betreft één commissie-activiteit, te weten het Algemeen overleg NVWA op woensdag 27 januari 2021.
(Het eerder uitgestelde vertrouwelijke gesprek met de IG van de NVWA zou aan de orde komen tijdens de uitgestelde pv van 20 januari en is dus nog niet gepland)
 
Graag verneem ik uiterlijk woensdag 20 januari 2021 om 12.00 uur of deze commissieactiviteit doorgang kan vinden (graag door middel van een ‘Allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht). Spoedig daarna wordt u geïnformeerd over de uitkomst.*
 
Met vriendelijke groet,
Rens Jansma
Griffier vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid. Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Extra pv LNV 27 januari 2021 + doorgang commissieactiviteiten LNV t/m 27 januari 2021

    Te behandelen:

    Loading data