E-mailprocedure : Verzoek van het lid Kröger (GroenLinks) om nadere informatie (tijdlijn) te ontvangen inzake een passage uit de Kamerbrief over de COVID-19 vaccinatiestrategie

De vergadering is geweest

5 januari 2021
14:00 uur
Geachte (plv.) leden van de commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Zie onderstaand verzoek van het lid Kröger (GroenLinks) om aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport nadere informatie te verzoeken inzake een passage uit de ontvangen Kamerbrief COVID-19 vaccinatiestrategie update stand van zaken (d.d. vandaag 4 januari 2021):
 
‘In november bleek dat BioNTech/Pfizer eerder de markttoelating aanvroeg bij het EMA. Toen meer informatie beschikbaar kwam over het moment van de toelating en (logistieke) specificaties van het BioNTech/Pfizer vaccin is gebleken dat we keuzes moesten maken in de uitvoering van de hoofdroute. Ik kan nu vaststellen dat we onvoldoende wendbaar zijn gebleken om de veranderingen die zich voordeden snel genoeg te kunnen accommoderen. Dat had wellicht anders gekund en gemoeten. Ik had de GGD’en eerder kunnen vragen de systemen in gereed te brengen voor de eventualiteit dat wij toch al eerder een beroep op hun zouden moeten doen, vanwege hun kennis en expertise met grootschaligheid van vaccinatie campagnes.’
 
Het lid Kroger verzoekt om een gedetailleerde tijdlijn, met waar mogelijk data en tijden die specificeren wanneer bovengenoemde informatie beschikbaar kwam en wanneer bovengenoemde keuzes zijn gemaakt.
 
U wordt verzocht uiterlijk morgen, dinsdag 5 januari 2021, om 14.00 uur aan te geven of u met dit verzoek kunt instemmen. Ik verzoek u via ‘allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht te reageren.

Spoedig na de termijn van deze e-mailprocedure zal ik u informeren over de uitkomst.*

Met vriendelijke groeten,
Julie-Jet Bakker
Adjunct-griffier commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Griffie commissies Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal

 
Van: Chaábane, Y. (Yousra) 
Verzonden: maandag 4 januari 2021 21:13
Aan: Commissie VWS <cie.vws@tweedekamer.nl>; Kröger, S.
Onderwerp: RE: [UITKOMST EMAILPROCEDURE]: Verzoek van het lid Sazias om een tweetal vragen te stellen aan de minister van VWS in verband met het mogelijke coronadebat op 5 januari
 
Beste meneer Clemens,
 
Namens het lid Kroger zou ik graag een emailprocedure starten om nadere informatie te verkrijgen inzake de volgende passage van de kabinetsbrief over de vaccinatie strategie:
 
“In november bleek dat BioNTech/Pfizer eerder de markttoelating aanvroeg bij het EMA. Toen meer informatie beschikbaar kwam over het moment van de toelating en (logistieke) specificaties van het BioNTech/Pfizer vaccin is gebleken dat we keuzes moesten maken in de uitvoering van de hoofdroute. Ik kan nu vaststellen dat we onvoldoende wendbaar zijn gebleken om de veranderingen die zich voordeden snel genoeg te kunnen accommoderen. Dat had wellicht anders gekund en gemoeten. Ik had de GGD’en eerder kunnen vragen de systemen in gereed te brengen voor de eventualiteit dat wij toch al eerder een beroep op hun zouden moeten doen, vanwege hun kennis en expertise met grootschaligheid van vaccinatie campagnes.”

Het lid Kroger zou graag een gedetailleerde tijdlijn verkrijgen met waar mogelijk data en tijden die specificeren wanneer bovengenoemde informatie beschikbaar kwam en wanneer bovengenoemde keuzes zijn gemaakt.
 
Met vriendelijke groet,
Chaábane, Y. (Yousra)
Beleidsmedewerker
GroenLinks
Tweede Kamer der Staten-Generaal

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Kröger (GroenLinks) om nadere informatie (tijdlijn) te ontvangen inzake een passage uit de Kamerbrief over de COVID-19 vaccinatiestrategie

    Te behandelen:

    Loading data