E-mailprocedure : Verzoek van het lid Hijink (SP) om per ommegaande een brief over de actuele stand van zaken m.b.t. de zorg voor COVID-patiënten en de continuïteit van de reguliere zorg

De vergadering is geweest

23 december 2020
12:00 uur
Geachte (plv.) leden van de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Hierbij ontvangt u het verzoek van het lid Hijink (SP) om de minister voor Medische Zorg te verzoeken om per ommegaande een brief aan de Kamer te sturen over de actuele stand van zaken m.b.t. de zorg voor COVID-patiënten en de continuïteit van de reguliere (ziekenhuis)zorg. Zie onderstaand e-mailbericht voor het volledige verzoek.
 
U wordt verzocht uiterlijk morgen 23 december 2020, om 12.00 uur aan te geven of u hiermee kunt instemmen. Ik verzoek u via ‘allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht te reageren.
Spoedig na afloop van de termijn van deze e-mailprocedure zal ik u informeren over de uitkomst hiervan.*
 
Met vriendelijke groeten,
Julie-Jet Bakker
Adjunct-griffier commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Griffie commissies Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal


*Toelichting
 De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: Hijink, M. 
Verzonden: dinsdag 22 december 2020 22:33
Aan: Commissie VWS <cie.vws@tweedekamer.nl>
CC: 
Onderwerp: Verzoek mailprocedure ziekenhuizen
 
Beste Griffie,
 
De SP wil graag via een mailprocedure om steun vragen voor een nieuwe brief van de minister voor Medische Zorg over de situatie in de ziekenhuizen. Er komen tegenstrijdige berichten binnen over of en hoeveel (urgente) zorg moet worden afgeschaald in de ziekenhuizen. De SP is van mening dat verwarring hieromtrent ten alle tijde voorkomen moet worden omdat het zeer ongewenst is als mensen ten onrechte geen beroep zouden doen op zorg die wel noodzakelijk is.
 
Graag ontvangen wij daarom per ommegaande een brief van de minister over de actuele stand van zaken mbt de zorg voor covid-patiënten en de continuïteit van de reguliere zorg.
 
Met vriendelijke groet,
 
Maarten Hijink
Tweede Kamerlid SP

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Hijink (SP) om per ommegaande een brief over de actuele stand van zaken m.b.t. de zorg voor COVID-patiënten en de continuïteit van de reguliere zorg

    Te behandelen:

    Loading data