E-mailprocedure : Verzoek om een SO te voeren over brief minister SZW Vrijstellingsregeling 2020 en transitie ftk

De vergadering is geweest

18 december 2020
12:00 uur
Geachte (plv) leden van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid,
 
Hieronder treft u aan een verzoek van het lid Gijs van Dijk (PvdA) om een schriftelijk overleg te voeren over de gisteren ontvangen brief ‘Vrijstellingsregeling 2020 en het transitie-ftk’, met als inbrengdatum voor de vragen dinsdag 5 januari 2021 (om 14.00 uur).
 
Graag verneem ik uiterlijk vrijdag 18 december a.s. om 12.00 uur of u met verzoek kunt instemmen*. Spoedig daarna zal ik u informeren of het verzoek wordt gehonoreerd.
 
 
NB: Indien de commissie instemt met het verzoek van het lid Gijs van Dijk dan zal de minister worden verzocht de beantwoording van de vragen tijdig voor het AO Pensioenonderwerpen op 21 januari a.s. aan te leveren.
 
 
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
Met vriendelijke groet,
M.E. Esmeijer
griffiervan de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Van: Wolters, E. <e.wolters@tweedekamer.nl>
Verzonden: donderdag 17 december 2020 14:58
Aan: Commissie SZW <cie.szw@tweedekamer.nl>
CC: Dijk, G. van <g.vdijk@tweedekamer.nl>
Onderwerp: verzoek schriftelijk overleg Vrijstellingsregeling 2020 en het transitie-ftk
 
Beste Marc,
 
Graag zou ik, namens Gijs van Dijk (PvdA), het verzoek, via een emailprocedure, willen doen voor een schriftelijk overleg over de gisteren binnengekomen brief ‘Vrijstellingsregeling 2020 en het transitie-ftk’. Inbrengdatum zou wat ons betreft 5 januari kunnen zijn, zodat we het verslag kunnen betrekken bij het AO pensioenen.
 
Met vriendelijke groet,
 
Elwin Wolters
Politiek medewerker & voorlichter SZW Tweede Kamerfractie Partij van de Arbeid

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek om een schriftelijk overleg te voeren over brief minister SZW Vrijstellingsregeling 2020 en transitie ftk (2020Z25140)

    Te behandelen:

    Loading data