E-mailprocedure : Verzoek van de leden Laan-Geselschap (VVD) en Bergkamp (D66) om een reactie aan de minister van VWS te vragen op de regionale capaciteitsplannen omtrent de huidige en benodigde capaciteit van de verpleegzorg van ouderen in Nederland

De vergadering is geweest

17 december 2020
16:00 uur
Geachte (plv.) leden van de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Zie onderstaand verzoek van de leden Laan-Geselschap (VVD) en Bergkamp (D66) om een reactie aan de minister van VWS te vragen op de regionale capaciteitsplannen die vandaag zijn aangeboden door de zorgkantoren omtrent de huidige en benodigde capaciteit van de verpleegzorg van ouderen in Nederland (zie onderstaande e-mail voor het volledige verzoek).
 
U wordt verzocht uiterlijk morgen 17 december 2020, om 16.00 uur aan te geven of u met dit verzoek kunt instemmen. Ik verzoek u via ‘allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht te reageren.
Spoedig na afloop van de termijn van deze e-mailprocedure zal ik u informeren over de uitkomst hiervan.*
 
Met vriendelijke groeten,
Julie-Jet Bakker
Adjunct-griffier commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Griffie commissies Sociaal en Financieel

*Toelichting
 De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Van: Benthin, L.
Verzonden: woensdag 16 december 2020 17:24
Aan: Commissie VWS <cie.vws@tweedekamer.nl>
CC: Laan-Geselschap, A. <a.laan@tweedekamer.nl>; Bergkamp, V. <v.bergkamp@tweedekamer.nl>
Onderwerp: E-mailprocedure reactie minister op de huidige en benodigde capaciteit van de verpleegzorg van ouderen in Nederland
 
Goedemiddag,
 
Graag vraag ik namens Antoinette Laan-Geselschap een e-mailprocedure aan met het verzoek om een reactie van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport inzake de regionale capaciteitsplannen die vandaag zijn aangeboden door de zorgkantoren omtrent de huidige en benodigde capaciteit van de verpleegzorg van ouderen in Nederland. Dit verzoek wordt mede ingediend door Vera Bergkamp van D66.
 
Met vriendelijke groet,
Lars Benthin
Persoonlijk medewerker Mevrouw Laan-Geselschap
VVD
Tweede Kamer der Staten-Generaal

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van de leden Laan-Geselschap (VVD) en Bergkamp (D66) om een reactie aan de minister van VWS te vragen op de regionale capaciteitsplannen omtrent de huidige en benodigde capaciteit van de verpleegzorg van ouderen in Nederland

    Te behandelen:

    Loading data