E-mailprocedure : [ SPOED E-MAILPROCEDURE ] - Voorstel van de leden Leijten en Nijboer om het AO Hersteloperatie kinderopvangtoeslagen om te zetten in een notaoverleg

De vergadering is geweest

15 december 2020
13:30 uur
Commissie: Financiën
Van: Commissie Financiën <cie.fin@tweedekamer.nl>
Verzonden: dinsdag 15 december 2020 13:33
Aan: GC-Commissie-FIN <GC-Commissie-FIN@tweedekamer.nl>
CC: Commissie Financiën <cie.fin@tweedekamer.nl>
Onderwerp: [ UITKOMST E-MAILPROCEDURE ] - Voorstel van de leden Leijten en Nijboer om het AO Hersteloperatie kinderopvangtoeslagen om te zetten in een notaoverleg
 
 
Geachte leden,
 
Op de zojuist gestarte e-mailprocedure over het voorstel namens de fracties van de SP en de PvdA om het algemeen overleg Hersteloperatie kinderopvangtoeslagen van hedenavond om te zetten in een notaoverleg hebben tot nu toe – binnen de noodgedwongen korte reactietermijn die ik u had gesteld – de volgende fracties gereageerd:
 
VVD, CDA, GroenLinks.
 
Deze fracties hebben hun steun uitgesproken voor het voorstel; de overige fracties hebben (nog) niet gereageerd.
Geconcludeerd kan worden dat een meerderheid voor het voorstel steunt. Het voorstel is aangenomen.
 
U ontvangt zo spoedig mogelijk een convocatie.
Tijdens het vanavond te houden notaoverleg kunnen moties worden ingediend. Stemming daarover kan aanstaande donderdag plaatsvinden.
 
Met vriendelijke groet,
Sander Weeber
Griffier van de vaste commissie voor Financiën

 

____________________________________________
Van: Commissie Financiën
Verzonden: dinsdag 15 december 2020 13:10
Aan: GC-Commissie-FIN
CC: Commissie Financiën
Onderwerp: [ SPOED E-MAILPROCEDURE ] - Voorstel van de leden Leijten en Nijboer om het AO Hersteloperatie kinderopvangtoeslagen om te zetten in een notaoverleg
 
 
Aan de leden van de commissie Financiën,
 
Geachte leden,
 
Vanavond staat een algemeen overleg Hersteloperatie kinderopvangtoeslagen gepland. Zojuist is bekend gemaakt dat deze week geen VAO’s zullen worden ingepland.
 
Het lid Leijten heeft een voorstel gedaan om in verband daarmee het algemeen overleg om te zetten in een notaoverleg. Zie haar bericht hieronder. Het lid Nijboer heeft mij hetzelfde voorstel voorgelegd.
In afstemming met Griffie Plenair, gelet op artikel 45 van het Reglement van Orde, kan ik melden dat het mogelijk zou zijn het notaoverleg nog hedenavond te houden, van 19.00 tot 22.00 uur (het tijdstip waarop het AO is voorzien). In de actuele omstandigheden kan bij wijze van uitzondering voorbij worden gegaan aan het feit dat op hetzelfde moment ook een wetgevingsoverleg van een andere commissie plaatsvindt.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk vandaag, om 13.30 uur (voordat de Regeling van Werkzaamheden aanvangt) te laten weten of u kunt instemmen het voorstel om het algemeen overleg van hedenavond om te zetten in een notaoverleg (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.*
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
Met vriendelijke groet,
Sander Weeber
Griffier van de vaste commissie voor Financiën