E-mailprocedure : Verzoek van de leden Klaver en Kröger (GroenLinks) om de minister van VWS te verzoeken om met spoed een Kabinetsreactie op de initiatiefnota over een tijdelijke testsamenleving aan de Kamer te sturen

De vergadering is geweest

4 december 2020
14:00 uur
Geachte (plv.) leden van de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Op de onderstaande e-mailprocedure over het verzoek van de leden Klaver en Kröger (beiden GroenLinks) is als volgt gereageerd:
 
  • De fracties van VVD, PVV, CDA, D66, PvdA, ChristenUnie, PvdD en SGP steunen het verzoek;
  • Van de overige fracties is geen reactie ontvangen.
 
Dit betekent dat het verzoek voldoende steun heeft gekregen en dat de minister van VWS zal worden gevraagd om met spoed (binnen twee weken) een reactie op de initiatiefnota over een tijdelijke testsamenleving aan de Kamer te doen toekomen.

Met vriendelijke groeten,
Julie-Jet Bakker
Adjunct-griffier commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Griffie commissies Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal


Geachte (plv.) leden van de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Hierbij ontvangt u een verzoek namens de leden Klaver en Kröger (beiden GroenLinks) inzake hun initiatiefnota over een tijdelijke testsamenleving (Kamerstuk 35653, nr. 1 en Kamerstuk 35653-2). Zij stellen voor om namens de commissie VWS de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport te verzoeken met spoed (binnen twee weken) een reactie hierop aan de Kamer te doen toekomen.
 
U wordt verzocht uiterlijk morgen, 4 december 2020, om 14.00 uur aan te geven of u hiermee kunt instemmen. Ik verzoek u via ‘allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht te reageren.
Spoedig na afloop van de termijn van deze e-mailprocedure zal ik u informeren over de uitkomst hiervan.*
 
Met vriendelijke groeten,
Julie-Jet Bakker
Adjunct-griffier commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Griffie commissies Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal

*Toelichting
 De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Van: Drissen, T. 
Verzonden: donderdag 3 december 2020 18:35
Aan: Commissie VWS <cie.vws@tweedekamer.nl>
Onderwerp: Rondvraagpunt e-mailprocedure: met spoed Kabinetsreactie nota testbeleid
 
Beste griffie,
 
Namens de leden Klaver en Kröger doe ik een dringend verzoek aan de leden van de commissie VWS om binnen twee weken tijd een eerste Kabinetsreactie toe te laten komen over de initiatiefnota ‘tijdelijke testsamenleving’ (35653-2). Op basis van de meest recente wetenschappelijke inzichten en ontwikkelingen bepleit de nota om spoedig de ambities van het huidige testbeleid fors op te schroeven. Kunt u dit verzoek voorleggen aan de commissie VWS?
 
Bij voorbaat, vriendelijk bedankt,
Thomas Drissen
Beleidsmedewerker Publieke Sector
GroenLinks
Tweede Kamer der Staten-Generaal
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van de leden Klaver en Kröger (GroenLinks) om de minister van VWS te verzoeken om met spoed een Kabinetsreactie op de initiatiefnota over een tijdelijke testsamenleving aan de Kamer te sturen

    Te behandelen:

    Loading data