E-mailprocedure : [SPOED E-MAILPROCEDURE] Voorstel behandeling novelle Vliegbelasting (35645)

De vergadering is geweest

30 november 2020
16:00 uur
Commissie: Financiën
Van: Commissie Financiën
Verzonden: maandag 30 november 2020 16:48
Aan: GC-Commissie-FIN
Onderwerp: [UITKOMST E-MAILPROCEDURE] Voorstel behandeling novelle Vliegbelasting (35645)
 
Aan de (plv.) leden van de commissie Financiën
 
Geachte leden,
 
Op het voorstel van het lid Van Weyenberg (D66) hebben de volgende fracties gereageerd:
VVD, CDA, GroenLinks, SP, CU, PvdD.
 
Uit de reacties kan worden opgemaakt dat alle genoemde fracties instemmen met stemmingen over dit voorstel op donderdag 3 december 2020. De commissievoorzitter zal hiertoe namens de commissie een verzoek indienen tijdens de regeling van werkzaamheden van dinsdag 1 december. Voorts heeft het lid Lodders (VVD) aangegeven behoefte te hebben aan behandeling van de novelle in een wetgevingsoverleg. De fracties die in deze e-mailprocedure hebben gereageerd, hebben hun instemming met een wetgevingsoverleg uitgesproken, met uitzondering van de SP-fractie, die heeft aangegeven hieraan geen behoefte te hebben. Hiermee kan worden geconcludeerd een meerderheid van de fracties zich voor dit voorstel van het lid Lodders heeft uitgesproken. Gebleken is dat ruimte bestaat voor een WGO op woensdag 2 december van 16.00 uur tot 17.45 uur. Een convocatie zal spoedig worden verspreid. Uw commissievoorzitter stelt voor indicatieve spreektijden te hanteren van 3 minuten per fractie.
 
Met vriendelijke groet,
Martijn Schukkink
Adjunct-griffier commissie Financiën

---

Aan de (plv.) leden van de commissie Financiën

 
Geachte leden,
 
Afgelopen vrijdag hebt u de nota naar aanleiding van het verslag inzake Wijziging van de Wet vliegbelasting ontvangen (2020D48808). Het lid Van Weyenberg (D66) stelt voor de novelle aan te melden voor plenaire behandeling, met de bedoeling er een hamerstuk van te maken. Daarbij doet hij tevens het voorstel de commissievoorzitter namens de commissie tijdens de regeling van werkzaamheden van dinsdag 1 december te laten verzoeken het voorstel als hamerstuk aan de agenda van donderdag 3 december toe te voegen.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk maandag 30 november aanstaande, om 16.00 uur te laten weten of u kunt instemmen met beide voorstellen (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of de voorstellen zijn aangenomen.*
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Met vriendelijke groet,
Martijn Schukkink
Adjunct-griffier commissie Financiën

Agendapunten

  1. 1

    Novelle Vliegbelasting (35645)

    Te behandelen:

    Loading data