E-mailprocedure : Verzoek van het lid Van Brenk (50PLUS) om uitstel AO Pensioenonderwerpen

De vergadering is geweest

24 november 2020
14:00 uur
Geachte (plv) leden van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid,
 
Onderstaand treft u aan verzoek van het lid Van Brenk (50PLUS), mede namens de fracties van SP, PvdA en D66, om het algemeen overleg Pensioenonderwerpen (thans gepland op 1 december van 18.00- 22.00 uur) te verplaatsen naar een nieuwe datum voor het kerstreces i.v.m. een in de voorlaatste week voor het kerstreces te ontvangen brief over het FTK.
 
Graag verneem ik uiterlijk dinsdag 24 november a.s. om 14.00 uur of u met het verzoek kunt instemmen om het AO Pensioenonderwerpen te verplaatsen*. Spoedig daarna zal ik u informeren of het verzoek wordt gehonoreerd.
 
Mocht de commissie met het verzoek instemmen dan zal worden gezocht naar een nieuwe datum in de laatste week voor het kerstreces.
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
Met vriendelijke groet,
 
M.E. Esmeijer
griffier vaste commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid
 
-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: Brenk, C. van 
Verzonden: vrijdag 20 november 2020 14:19
Aan: Esmeijer, M.E. 
Onderwerp: Dag griffier,
 
Beste griffier,
 
Onderstaand treft u een verzoek voor een e-mailprocedure.
 
De stukken over de transitie FTK worden rond 11 december verwacht. Dat is dus na het reeds geplande ao pensioenen op 1 december a.s.. Het verzoek is om dit overleg te verplaatsen naar een later moment voor het kerstreces.
 
Dit verzoek is mede namens SP, PvdA en D66
 
Met vriendelijke groet,
 
Corrie van Brenk

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek om het algemeen overleg Pensioenonderwerpen op 1 december 2020 te verplaatsen

    Te behandelen:

    Loading data