E-mailprocedure : Voorstel van het lid Agema (PVV) over de publicatie van het advies van de Gezondheidsraad over vaccinatie tegen het coronavirus

De vergadering is geweest

17 november 2020
20:00 uur
Geachte (plv.) leden van de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Zie het onderstaand voorstel van het lid Agema (PVV). Zij stelt voor om namens de commissie VWS, de minister van VWS te verzoeken om aan de Gezondheidsraad het verzoek te doen om het eerste deeladvies over actieve en passieve vaccinatie tegen het coronavirus (SARS-CoV-2) per ommegaande te publiceren in plaats van op aanstaande donderdag 19 november 2020. Zie onderstaande mail voor het volledige verzoek.
 
U wordt verzocht uiterlijk vandaag, 17 november 2020, om 20.00 uur aan te geven of u hiermee kunt instemmen. Ik verzoek u via ‘allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht te reageren.
Spoedig na afloop van de termijn van deze e-mailprocedure zal ik u informeren over de uitkomst hiervan.*
 
Met vriendelijke groeten,
Julie-Jet Bakker
Adjunct-griffier commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Griffie commissies Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal
 
*Toelichting
 De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Van: Agema, F.
Verzonden: dinsdag 17 november 2020 16:12
Aan: Commissie VWS
CC: GC-Commissie-VWS  Krol, H.; Haga, W. van;
Onderwerp: Re: [TER INFORMATIE] Definitief schema woensdagochtend 18 november 2020 | Technische briefing coronavirus en Gesprek gedragsdeskundigen
 
Dag Julie-Jet, 
 
Hartelijk dank voor je bericht. Het is toch vreemd dat de vaccinatiestrategie die gisteren al is gelekt pas donderdag (de dag na het tweewekelijkse coronadebat) wordt gepubliceerd? Ik zou graag middels een e-mailprocedure willen voorstellen dat de commissie de Gezondheidsraad verzoekt de vaccinatiestrategie per ommegaande te publiceren, zodat we daar morgen over kunnen spreken. 
 
Lid Agema
PVV
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel van het lid Agema (PVV) over de publicatie van het advies van de Gezondheidsraad over vaccinatie tegen het coronavirus

    Te behandelen:

    Loading data