E-mailprocedure : Verzoek om een brief van minister SZW inzake uitspraak Hoge Raad

De vergadering is geweest

12 november 2020
15:00 uur
Van: Commissie SZW
Verzonden: woensdag 11 november 2020 15:30
Aan: GC-Commissie-SZW
Onderwerp: Emailprocedure: Verzoek lid Gijs van Dijk om een brief minister SZW inzake uitspraak Hoge Raad: uw reactie uiterlijk 12 november a.s. om 15.00 uur
 
Geachte (plv) leden van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid,
 
Hieronder treft u aan een verzoek van het lid Gijs van Dijk (PvdA) om de minister van SZW een nog voor de begrotingsbehandeling SZW te ontvangen reactie te vragen op de uitspraak van de Hoge Raad, dat de zzp-overeenkomst niet telt, maar het om de praktijk gaat.
 
Graag verneem ik uiterlijk donderdag 12 november  a.s. om 15.00 uur of u met verzoek kunt instemmen*. Spoedig daarna zal ik u informeren of het verzoek wordt gehonoreerd.
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Met vriendelijke groet,
M.E. Esmeijer,
griffier vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheied

Van: Wolters, E. <e.wolters@tweedekamer.nl>
Verzonden: woensdag 11 november 2020 14:42
Aan: Commissie SZW <cie.szw@tweedekamer.nl>
Onderwerp: Verzoek om brief minister SZW uitspraak Hoge Raad
 
Beste griffie,
 
Graag zou ik namens Gijs van Dijk (PvdA) via een emailprocedure de commissie SZW willen verzoeken om een brief met een reactie van de minister SZW te vragen over de uitspraak van de Hoge Raad dat de zzp-overeenkomst niet telt, maar het om de praktijk gaat. Graag zou hij deze brief willen ontvangen voorafgaand de begroting SZW, zodat het ook bij de begroting SZW kan worden betrokken.
 
Met vriendelijke groet,
 
Elwin Wolters
Politiek medewerker & voorlichter SZW Tweede Kamerfractie Partij van de Arbeid

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek om een brief van minister SZW inzake uitspraak Hoge Raad

    Te behandelen:

    Loading data