E-mailprocedure : Verzoek van de leden Bergkamp, Diertens en Raemakers (allen D66) om een reactie van de minister voor Medische Zorg te vragen op de onduidelijkheid over beleid mondkapjes, alsmede verzoek om bemiddeling door de minister

De vergadering is geweest

28 oktober 2020
10:00 uur
Geachte (plv.) leden van de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Zie onderstaand verzoek van de leden Bergkamp, Diertens en Raemakers (allen D66) om binnen één week een reactie te vragen aan de minister voor Medische Zorg op het bericht 'Ziekenhuispersoneel wil helder beleid voor mondkapjes'. Tevens willen deze leden de minister vragen daarbij in te gaan op de expliciete vraag of de minister wil (laten) bemiddelen inzake deze kwestie (zie onderstaand bericht voor het volledige verzoek).
 
U wordt verzocht uiterlijk morgenochtend 28 oktober 2020, om 10.00 uur aan te geven of u hiermee kunt instemmen. Ik verzoek u via ‘allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht te reageren.
Spoedig na afloop van de termijn van deze e-mailprocedure zal ik u informeren over de uitkomst hiervan.*
 
Met vriendelijke groeten,
Julie-Jet Bakker
Adjunct-griffier commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Griffie commissies Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal

*Toelichting
 De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 

Van: Bergkamp, V. 
Verzonden: dinsdag 27 oktober 2020 09:42
Aan: Commissie VWS 
Onderwerp: Onduidelijkheid over beleid mondkapjes, verzoek bemiddeling door de Minister
 
Geachte griffier,
 
Ik zou graag, mede namens mevrouw Diertens en de heer Raemakers, een reactie willen op onderstaand bericht van de Minister voor Medische Zorg en daarbij de expliciete vraag beantwoord willen zien of de Minister wil (laten) bemiddelen, aangezien ‘het veld‘ niet op één lijn zit hoe de richtlijn eruit moet zien.
 
Aangezien deze situatie niet te lang moet blijven voortbestaan, willen wij vragen om een reactie uiterlijk binnen één week.
 
Ziekenhuispersoneel wil helder beleid voor mondkapjes
https://nos.nl/l/2353586
 
Hartelijke groet,
 
Vera Bergkamp

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van de leden Bergkamp, Diertens en Raemakers (allen D66) om een reactie van de minister voor Medische Zorg te vragen op de onduidelijkheid over beleid mondkapjes, alsmede verzoek om bemiddeling door de minister

    Te behandelen:

    Loading data