E-mailprocedure : Verzoek om een kabinetsreactie op de Franse aanpak van ongewenste beïnvloeding en islamitische radicalisering

De vergadering is geweest

21 oktober 2020
14:00 uur
Geachte (plv) leden van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid,
 
Hierbij treft u aan een verzoek van het lid Becker (VVD), mede namens CDA, D66 en ChristenUnie, om het kabinet een reactie te vragen op de aangekondigde Franse aanpak van ongewenste buitenlandse beïnvloeding en islamitische radicalisering waarbij wordt ingegaan op de Franse maatregelen en de vergelijkbaarheid met de Nederlandse situatie en oplossingen.
 
Graag verneem ik uiterlijk morgen, woensdag 21 oktober 2020 om 14.00 uur of u met het verzoek kunt instemmen*. Spoedig daarna zal ik u informeren of het verzoek wordt gehonoreerd. Indien dit het geval is zal de minister verzocht worden de brief vóór het wetgevingsoverleg Integratie en maatschappelijke samenhang d.d. 12 november 2020 aan de Kamer te doen toekomen.
 
Met vriendelijke groet,
Eva Witzke
Adjunct-griffier
Vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid

* Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
>Beste griffie SZW,
>>
>> Zouden jullie (omdat de eerstvolgende PV nog ver weg is) een schriftelijke procedure willen starten over het volgende?:
>>
>> Deze week zagen we overal in het nieuws de aangekondigde Franse aanpak tegen ongewenste buitenlandse beïnvloeding en islamitische radicalisering. Er wordt veel gespeculeerd over wat het zou inhouden en wat wel of niet van toepassing zou kunnen zijn in de Nederlandse situatie.  Ik zou daarom graag een brief met een analyse zien van het kabinet van de Franse maatregelen en de vergelijkbaarheid met de Nederlandse situatie en oplossingen en dat ontvangen voor het WGO of uiterlijk het Pocob debat. Ik doe dit verzoek mede namens het CDA, D66 en de ChristenUnie.
>>
>> Veel dank alvast!
>>
>> Bente Becker
 

Bijlagen

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek om een kabinetsreactie op de Franse aanpak van ongewenste beïnvloeding en islamitische radicalisering

    Te behandelen:

    Loading data