E-mailprocedure : Verzoek van het lid Ploumen (PvdA) om voorafgaand aan de komende plenaire debatten over de ontwikkelingen rondom het coronavirus een technische briefing inzake het coronavirus te organiseren

De vergadering is geweest

13 oktober 2020
10:00 uur
Geachte (plv.) leden van de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Zie onderstaand verzoek van het lid Ploumen (PvdA) om een voorafgaand aan het komende (en de daaropvolgende) plenaire debatten over de ontwikkelingen rondom het coronavirus, een technische briefing inzake het coronavirus te organiseren (zie onderstaande berichten voor dit verzoek).
 
U wordt verzocht uiterlijk dinsdag 13 oktober 2020, om 10.00 uur aan te geven of u met dit verzoek kunt instemmen. Ik verzoek u via ‘allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht te reageren.
Spoedig na afloop van de termijn van deze e-mailprocedure zal ik u informeren over de uitkomst hiervan.*
 
Noot van de griffie:
- Indien een meerderheid van uw Kamer dit verzoek steunt, dan zal de eerstvolgende technische briefing inzake het coronavirus aanstaande woensdagochtend 14 oktober 2020 worden gehouden. U wordt u zo snel mogelijk geïnformeerd over het precieze tijdstip van deze briefing. Het plenaire debat inzake de ontwikkelingen rondom het coronavirus zal diezelfde dag om 15.00 uur aanvangen.
 
Met vriendelijke groeten,
Julie-Jet Bakker
Adjunct-griffier commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Griffie commissies Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal

 
*Toelichting
 De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Van: Ploumen, L. 
Verzonden: maandag 12 oktober 2020 15:48
Aan: Commissie VWS <cie.vws@tweedekamer.nl>; 
Onderwerp: Aangepast verzoek TB
 
Beste Griffie
In vervolg op mijn mail van net en om verwarring te voorkomen zou ik willen voorstellen dat er een TB voorafgaand aan elk plenair debat over Corona wordt gehouden. Belangrijk om de laatste inzichten te hebben. Groet!
 
Lilianne Ploumen
Tweede Kamerlid PvdA
woordvoerder Buitenlandse Zaken, Curatieve Zorg, SheDecides
 
-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: Ploumen, L. 
Verzonden: maandag 12 oktober 2020 15:36
Aan: Commissie VWS <cie.vws@tweedekamer.nl
Onderwerp: TB Corona
 
Beste Griffier, de Technische Briefing voorafgaand aan Corona debat is uit de agenda gehaald. De PvdA wil graag een TB en doet hierbij een verzoek daarvoor.
 
Lilianne Ploumen
Tweede Kamerlid PvdA
woordvoerder Buitenlandse Zaken, Curatieve Zorg, SheDecides

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Ploumen (PvdA) om voorafgaand aan de komende plenaire debatten over de ontwikkelingen rondom het coronavirus een technische briefing inzake het coronavirus te organiseren

    Te behandelen:

    Loading data