E-mailprocedure : [SPOED E-MAILPROCEDURE] Voorstel Rondetafelgesprek BIK

De vergadering is geweest

1 oktober 2020
13:00 uur
Commissie: Financiën
Van: Commissie Financiën
Verzonden: donderdag 1 oktober 2020 08:06
Aan: GC-Commissie-FIN
Onderwerp: [SPOED E-MAILPROCEDURE] Voorstel Rondetafelgesprek BIK
 
Aan de (plv.) leden van de commissie Financiën,
 
In de procedurevergadering van donderdag 24 september jl. besloot de commissie op voorstel van het lid Nijboer rondetafelgesprek te organiseren over de Baangerelateerde Investeringskorting (BIK), te houden op dinsdag 6 oktober a.s. Een voorstel namens de voorbereidingsgroep, bestaande uit de leden Lodders (VVD) en Nijboer (PvdA), treft u aan in deze stafnotitie.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk vandaag, donderdag 1 oktober, om 13.00 uur te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.* Indien een van de voorgestelde sprekers onverhoopt verhinderd is, zal – gezien de korte voorbereidingstijd – een eventueel ter vervanging door de voorbereidingsgroep aangedragen spreker direct door de staf worden benaderd.
 
Indien de commissie akkoord gaat ziet de planning voor dinsdag 6 oktober er als volgt uit:
 
di 06-10-2020 17.00 - 17.30Besloten technische briefing (Troelstrazaal)Baangerelateerde Investeringskorting (BIK)FIN
di 06-10-2020 17.40 – 19.20Rondetafelgesprek (Troelstrazaal)Baangerelateerde Investeringskorting (BIK)
Ronde 1: 17.40 uur – 18.25 uur
Ronde 2: 18.35 uur – 19.20 uurFIN
 
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Met vriendelijke groet,
Martijn Schukkink