E-mailprocedure : e-mailprocedure - Voorstel om het algemeen overleg Eurogroep/Ecofinraad van 30 september 2020 om te zetten in een schriftelijk overleg

De vergadering is geweest

29 september 2020
22:00 uur
Commissie: Financiën
UITKOMST E-MAILPROCEDURE

Aan de (plv.) leden van de commissie Financiën,
in afschrift aan de (plv.) leden van de commissie Europese Zaken,
 
Geachte leden,
 
In het kader van de hedenavond gevoerde e-mailprocedure hebben de volgende fracties hun instemming uitgesproken met het voorstel dat het lid Slootweg (CDA) had gedaan om het voor morgenochtend geplande algemeen overleg Eurogroep/Ecofinraad om te zetten in een schriftelijk overleg:
VVD, PVV, D66, GroenLinks, PvdA, 50PLUS en DENK.
 
Van de overige fracties is geen reactie ontvangen.
 
Het voorstel is aangenomen.
 
Hel algemeen overleg zal derhalve worden omgezet in een schriftelijk overleg, waarvoor de inbrengtermijn conform het voorstel van de heer Slootweg wordt bepaald op morgenmiddag, woensdag 30 september om 14.00 uur.
 
Met vriendelijke groet,
Sander Weeber
Griffier van de vaste commissie voor Financiën
 
Van: Commissie Financiën 
Verzonden: dinsdag 29 september 2020 19:58
Aan: GC-Commissie-FIN 
Onderwerp: [SPOED E-MAILPROCEDURE] Voorstel om AO Eurogroep/Ecofinraad om te zetten in een schriftelijk overleg
 
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Financiën,
 
Het lid Slootweg stelt voor om het algemeen overleg Eurogroep/Ecofinraad, dat staat ingepland morgen (woensdag) van 10.15 uur tot 13.15 uur, om te zetten in een schriftelijk overleg met als inbrengtermijn morgen, woensdag 30 september 2020, te 14.00 uur.
 
Namens de voorzitter van uw commissie leg ik u dit voorstel voor. Ik verzoek u mij uiterlijk heden, dinsdag 29 september 2020, om 22.00 uur te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.
 
Ter informatie: in het weekschema is deze week niet meer voorzien in een regeling van werkzaamheden, waardoor het aanvragen van een VSO niet tot de mogelijkheden behoort.
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.

 
Met vriendelijke groet,

Adjunct-griffier commissie Financiën

-------- Oorspronkelijk bericht --------
Van: "Slootweg, E."
Datum: 29-09-20 18:31 (GMT+01:00)
Aan: "Weeber, S."
Onderwerp: AO Ecofin
 
Beste griffier,

Ik begreep dat de regels flink zijn aangescherpt rond corona. Ik wil voorstellen om morgen het AO Ecofin/ Eurogroep omzetten in een SO. Zou dat nog kunnen worden voorgelegd aan de collega’s?

Met vriendelijke groet,

Evert Jan Slootweg