E-mailprocedure : Verzoek van het lid Agema (PVV) om een technische briefing te organiseren voorafgaand aan het eerstvolgende plenaire debat over de ontwikkelingen rondom het coronavirus

De vergadering is geweest

28 september 2020
10:00 uur
Geachte (plv.) leden van de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Zie onderstaand verzoek van het lid Agema (PVV) om een technische briefing te organiseren voorafgaand aan een volgend te houden plenair debat over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Het lid Agema stelt voor te verzoeken om hiervoor de heer Van Dissel van het RIVM, de heer De Gouw namens de GGD-GHOR en de heer Gommers af te vaardigen (zie onderstaand voor het volledige verzoek).
 
U wordt verzocht uiterlijk maandag 28 september 2020, om 10.00 uur aan te geven of u met dit verzoek kunt instemmen. Ik verzoek u via ‘allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht te reageren.
 
Noot van de griffie:
  • Indien een meerderheid van uw Kamer dit verzoek steunt, dan wordt u zo snel mogelijk geïnformeerd over het tijdstip hiervan. Hiertoe zal in overleg met de griffie Plenair worden besloten.
  • Indien een meerderheid van uw Kamer dit verzoek steunt, dan zullen deze suggesties voor sprekers aan het ministerie worden doorgeleid.
 
Spoedig na afloop van de termijn van deze e-mailprocedure zal ik u informeren over de uitkomst hiervan.*
 
Met vriendelijke groeten,
Julie-Jet Bakker
Adjunct-griffier commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Griffie commissies Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal
 
*Toelichting
 De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
-----Oorspronkelijk bericht-----

Onderwerp: TB corona
 
Hoi Harmanda,
 
Dinsdag wordt er bij de regeling een coronadebat aangevraagd. Ik zou daarom voorafgaand aan het debat een technische briefing willen voorstellen. Ik denk naast de heer Van Dissel ook de heer Gommers en de heer De Gouw uit te nodigen.
 
Hg,
Fleur Agema

 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Agema (PVV) om een technische briefing te organiseren voorafgaand aan het eerstvolgende plenaire debat over de ontwikkelingen rondom het coronavirus

    Te behandelen:

    Loading data