E-mailprocedure : [ SPOED E-MAILPROCEDURE ] - Voorstel CDA en D66 tot toevoeging van de 7e incidentele supp. begroting FIN aan de agenda van het plenaire debat over het derde steunpakket

De vergadering is geweest

23 september 2020
17:30 uur
Commissie: Financiën
UITKOMST E-MAILPROCEDURE

Geachte leden,
 
Op het voorstel dat de leden Slootweg en Van Weyenberg namens de fracties van CDA en D66 hebben gedaan, hebben in het kader van deze e-mailprocedure de volgende fracties instemmend gereageerd: VVD, SGP en ChristenUnie.
 
De overige fracties hebben niet gereageerd
 
Het voorstel is aangenomen.
De Zevende incidentele suppletoire begroting Financiën (Kamerstuk 35540) wordt derhalve aangemeld voor plenaire behandeling tijdens het op 24 september 2020 te houden plenaire debat over het derde steunpakket voor bedrijven en werknemers.
 
Met vriendelijke groet,
Sander Weeber
Griffier van de vaste commissie voor Financiën


Aan de (plv.) leden van de commissie Financiën,
 
in afschrift aan de leden van de commissies EZK en SZW,
 
Gisteren heeft de minister van Financiën aan de Kamer zijn beantwoording gezonden van de feitelijke vragen over de zevende incidentele suppletoire begroting inzake de verlenging verlaagde tarieven Belasting- en Invorderingsrente (BIR) en steunmaatregelen voor medeoverheden (Kamerstuk 35540); zie Parlis.

In het e-mailbericht hieronder doet het lid Slootweg (CDA), namens de fracties van CDA en D66, het voorstel aan de commissie Financiën om te besluiten tot aanmelding van deze begrotingswet voor plenaire behandeling, in het bijzonder het voorstel om te besluiten deze wet te laten toevoegen aan het plenaire debat van morgenochtend over het derde steunpakket voor bedrijven en werknemers.
 
Namens de voorzitter van uw commissie leg ik hierbij dit voorstel aan u ter besluitvorming voor.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk op heden, woensdag 23 september 2020, om 17.30 uur te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.
 
Indien het voorstel wordt aangenomen, wordt de Griffie Plenair daarover ingelicht en zal de Kamervoorzitter morgen bij aanvang van het plenaire debat (10.15 uur) de Kamer mededeling doen van de uitbreiding van de agenda. Vanzelfsprekend wordt in dat geval ook de regering daarover vooraf ook ingelicht.
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.

 
 
Met vriendelijke groet,
Sander Weeber
Griffier van de vaste commissie voor Financiën
 
-------- Oorspronkelijk bericht --------
Van: "Slootweg, E."
Datum: 23-09-20 11:05 (GMT+01:00)
Onderwerp: Verzoek toevoeging debat 3 de steunpakket
 

Beste griffie,

Mede namens D66 verzoek ik om de incidentele suppletoire begroting (Kamerstuk 35540, 2020D36671) inzake de verlenging verlaagde tarieven Belasting- en Invorderingsrente (BIR) en steunmaatregelen medeoverheden toe te voegen aan het plenaire debat over het derde steunpakket voor bedrijven en werknemers.

Met vriendelijke groet,

Evert Jan Slootweg
Lid Tweede Kamer voor het CDA

Agendapunten

  1. 1

    Zevende incidentele suppletoire begroting inzake de verlenging verlaagde tarieven Belasting- en Invorderingsrente (BIR) en steunmaatregelen voor medeoverheden

    Te behandelen:

    Loading data