E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] EUZA - Verzoek rapporteurs Asscher en Omtzigt om brief over Brexit, op de kortst mogelijke termijn te ontvangen (svp reageren voor morgen 22 september te 12.00 uur)

De vergadering is geweest

22 september 2020
12:00 uur
Commissie: Europese Zaken
Van: Commissie EU
Verzonden: maandag 21 september 2020 14:07
Aan: GC-Commissie-EU
Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] EUZA - Verzoek rapporteurs Asscher en Omtzigt om brief over Brexit, op de kortst mogelijke termijn te ontvangen (svp reageren voor morgen 22 september te 12.00 uur)
 
Aan de leden en plaatsvervangend leden van de vaste commissie voor Europese Zaken
 
Geachte leden,
 
Op verzoek van de leden Asscher (PvdA) en Omtzigt (CDA) in hun hoedanigheid als Brexit-rapporteurs leg ik het onderstaande voorstel aan u voor om een kabinetsbrief te vragen met appreciatie van de Brexit-onderhandelingen en een update van de readiness rapportage ter voorbereiding op een harde Brexit, op de kortst mogelijke termijn te ontvangen.
 
Ik verzoek u om uiterlijk (morgen) dinsdag 22 september om 12.00 uur via ‘allen antwoorden’ kenbaar te maken of u instemt met het voorstel.
 
Zo spoedig mogelijk daarna zal ik u informeren over de uitkomst (*).

Met hartelijke groet,
 
Griffier vaste commissie voor Europese Zaken
Griffie commissies Internationaal en Ruimtelijk
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag | I www.tweedekamer.nl
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid. Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.

Verzonden: maandag 21 september 2020 13:09
Onderwerp: RE: Verzoek Brexit rapporteurs
 
Geachte griffier,
 
Gezien de zorgwekkende ontwikkelingen in de Brexit-onderhandelingen en de potentieel grote gevolgen van een harde Brexit voor Nederlandse bedrijven en werknemers, zouden Brexit-rapporteurs Lodewijk Asscher en Pieter Omtzigt graag een verzoek willen indienen voor een kabinetsbrief op de kortst mogelijke termijn met zowel een appreciatie van de Brexit-onderhandelingen als een update van de readiness rapportage ter voorbereiding op een harde Brexit. Zou u dit verzoek willen voorleggen aan de leden van de Commissie?
 
Alvast hartelijk dank.
 
Met vriendelijke groet,
Politiek Adviseur
PvdA-Tweede Kamerfractie


 
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    [E-MAILPROCEDURE] EUZA - Verzoek rapporteurs Asscher en Omtzigt om brief over Brexit, op de kortst mogelijke termijn te ontvangen (svp reageren voor morgen 22 september te 12.00 uur)

    Te behandelen:

    Loading data