E-mailprocedure : Verzoek van het lid Agema (PVV) om voorafgaand aan het plenair debat over de ontwikkelingen rondom het coronavirus een technische briefing te organiseren

De vergadering is geweest

18 september 2020
16:00 uur

Geachte (plv.) leden van de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Zie onderstaand verzoek van het lid Agema (PVV) om voorafgaand aan het plenair debat over de ontwikkelingen rondom het coronavirus een technische briefing te organiseren inzake een eventuele tweede golf van coronabesmettingen en de maatregelen van het kabinet. Het lid Agema stelt voor te verzoeken om hiervoor de heer Van Dissel van het RIVM, een afgevaardigde namens de GGD en namens de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) af te vaardigen (zie onderstaand voor het volledige verzoek).
 
U wordt verzocht uiterlijk vandaag 18 september 2020, om 16.00 uur aan te geven of u met dit verzoek kunt instemmen. Ik verzoek u via ‘allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht te reageren.
 
Noot van de griffie:
  • Indien een meerderheid van uw Kamer dit verzoek steunt, dan zal deze technische briefing (mede afhankelijk van zaalbeschikbaarheid en de agendamogelijkheden van de afgevaardigden) aanstaande maandag of dinsdag plaatsvinden. U wordt hier zo snel mogelijk over geïnformeerd.
  • Indien een meerderheid van uw Kamer dit verzoek steunt, dan zullen deze suggesties voor sprekers aan het ministerie worden doorgeleid.
  • Na ontvangst van het bovenstaand verzoek van het lid Agema, ontving de griffie tevens een voorstel van de leden Hijink (SP) en Ploumen (PvdA) om een technische briefing te organiseren voorafgaand aan het coronadebat, met als suggestie afgevaardigden namens het RIVM en de GGD-GHOR (zie onderstaand, ter informatie, ook dat betreffende verzoek).
    Spoedig na afloop van de termijn van deze e-mailprocedure zal ik u informeren over de uitkomst hiervan.*
     
    Met vriendelijke groeten,
    Julie-Jet Bakker
    Adjunct-griffier commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport
    Griffie commissies Sociaal en Financieel
    Tweede Kamer der Staten-Generaal

    *Toelichting
     De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
    4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
    Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.

    -------
    Van: "Agema M."
    Datum: 17 september 2020 om 19:54:27 CEST
    Aan: "Post H."  "Krijger H.W." "Clemens H."
    Onderwerp: TB
    Ik zou graag een Technische Briefing willen voorstellen voorafgaand aan het coronadebat van 22 september aanstaande met de heer Van Dissel, de GGD en KNH inzake de duiding voor wat betreft een eventuele tweede golf en de maatregelen van het kabinet.
    Fleur Agema
    ------
    Van: Hijink M.
    Verzonden: donderdag 17 september 2020 20:28
    Aan: Commissie VWS
    CC: Ploumen, L.
    Onderwerp: Verzoek mailprocedure: briefing aanstaande dinsdag
     
    SP en PvdA willen graag via de mailprocedure het verzoek doen om komende dinsdag (voorafgaand aan het plenaire debat over het coronavirus) een briefing te organiseren waarin we in gesprek kunnen met dhr Rouvoet, voorzitter van de koepelorganisatie GGD-GHOR en met dhr Van Dissel vanuit het RIVM.
     
    Wilt u dit verzoek onder de leden verspreiden
     
    Hijink en Ploumen
     
     

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    [E-MAILPROCEDURE] Verzoek van het lid Agema (PVV) om voorafgaand aan het plenair debat over de ontwikkelingen rondom het coronavirus een technische briefing te organiseren

    Te behandelen:

    Loading data