E-mailprocedure : Verzoek van de leden Klaver en Ellemeet (beiden GroenLinks) om met spoed een brief aan het kabinet te vragen over de berichtgeving over het gebrek aan plekken bij de GGD'en voor coronatesten

De vergadering is geweest

11 september 2020
10:00 uur
Van: Commissie VWS
Verzonden: donderdag 10 september 2020 13:40
Aan: GC-Commissie-VWS
Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] Verzoek van de leden Klaver en Ellemeet (beiden GroenLinks) om met spoed een brief aan het kabinet te vragen over de berichtgeving over het gebrek aan plekken bij de GGD'en voor coronatesten
 
Geachte (plv.) leden van de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Zie onderstaand voorstel van de leden Klaver en Ellemeet (beiden GroenLinks) om de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport te verzoeken om met spoed een kabinetsbrief aan de Kamer te sturen over de berichtgeving over het gebrek aan plekken bij de GGD’en voor coronatesten. Zie onderstaande mail voor het volledige verzoek.
 
U wordt verzocht uiterlijk morgen 11 september 2020, om 10.00 uur aan te geven of u met dit voorstel kunt instemmen. Ik verzoek u via ‘allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht te reageren.
 
Spoedig na de termijn van deze e-mailprocedure zal ik u informeren over de uitkomst hiervan.*
 
Met vriendelijke groeten,
Julie-Jet Bakker
Adjunct-griffier commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Griffie commissies Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal

*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Verzonden: donderdag 10 september 2020 13:11
Onderwerp: E-mailprocedure spoedbrief coronatesten Klaver en Ellemeet
 
Beste griffie,
 
Namens de leden Klaver en Ellemeet (allebei GroenLinks) verzoek ik u de commissie voor te leggen om met spoed een Kabinetsbrief te ontvangen over de berichtgeving dat de GGD’en ‘structureel geen plek’ meer hebben om coronatests uit te voeren. Zie ook: https://nos.nl/liveblog/2347595-een-coronatest-krijgen-is-nu-bijna-onmogelijk-laagste-aantal-faillissementen-in-21-jaar#UPDATE-container-47521013.
 
Met vriendelijke groet,
Thomas Drissen
Beleidsmedewerker Publieke Sector (Zorg, Politie, Onderwijs, Mediabeleid)

GroenLinks
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van de leden Klaver en Ellemeet (beiden GroenLinks) om de minister van VWS te verzoeken om met spoed een kabinetsbrief aan de Kamer te sturen over de berichtgeving over het gebrek aan plekken bij de GGD’en voor coronatesten

    Te behandelen:

    Loading data